Fra fagskole til bachelor i utlandet

Søknadsprosessen

Søknadsprosessen

Prosessen under er optimalisert for fagskolestudenter ved Kristiania som planlegger å starte studiene på høsten 2023 men er også en god støtte for andre søkere. Opptaksprosessen pågår fortløpende, så jo raskere du sender inn en søknad, jo raskere kommer du få ditt studietilbud.

 • Søknadsfrist for oppstart i Australia i juli eller september er 15. mars
 • Søknadsfrist for oppstart til høsten 2023 er 15. april
 • Søknadsfrist for oppstart til våren 2024 i Australia 15. oktober

Hvis du vil få informasjon om søknadsprosessen og invitasjoner til de ulike arrangementen er det viktig at du tar kontakt med oss gjennom å avtale tid for veiledning eller sende en e-post til info@educationlink.no.

September

 1. Bli med på informasjonsmøter med Education Link om muligheter till videre studier i utlandet
 2. Les mer om dine videre studiemuligheter på vår nettside for fagskolestudenter: hk.educationlink.no/bachelor/

Oktober

 1. Bli med på Internasjonal dag på campus i Bergen og Oslo. Møt representanter fra universitetene i utlandet og bli inspirert til videre studier
 2. Les mer om dine videre studiemuligheter på vår nettside for fagskolestudenter: hk.educationlink.no/bachelor/
 3. Lag en plan – tenk gjennom hva og hvor du vil studere. Når passer det å starte studiet? Undersøk alternativene og gjør egen research

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no.

November

 1. Bli med på digitale presentasjoner med universitetene og delta på informasjonmøter om søknadsprosessen med Education Link
 2. Se på fagspesifikke presentasjoner med lærerne på universitetene og sammenlign de forskjellige studieprogrammene. Ta en besluttning om hva som passer deg best. Du finner presentasjonene underst på universitetene sine sider på hk.educationlink.no/bachelor/

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no.

Desember

 1. Når du har bestemt deg for at du vil søke må du signere søkeravtalen som du finner på nettsiden vår. Du vil da motta søknadsskjema, sjekkliste for søknaden, tips og råd
 2. Send in kopi på vitnemål fra VGS for verifiering og oversettelse til engelsk
 3. Sjekk at du oppfyller engelskkravene. Hvis du må ta en test er det viktig å ta testen i god tid før søknadsfristen

Di fleste universitetene godkjenner en 4 i engelsk fra VGS og på noen er en 3 i engelsk godkjent. Men på noen universitet må din engelskkarakter ikke være eldre enn 5 år og noen godkjenner kun godkjent resultat fra engelsktest. Fordi trenger vi en kopi av vitnemålet ditt så vi kan se hvis du trenger å ta en test eller ikke. De vanligste engelsktestene er, IELTS, TOEFL og Pearson Test of English (PTE).

 1. Sjekk passen din og send en kopi/bilde til Education Link

Hvis du har en pass som ikke har et biometric chip anbefaller vi at du bestiller et nyt pass så snart som mulig. Dette fordi et pass uten biometric chip betyr at visumsøknaden din truligvis tar mer tid og medfører merarbeid for deg. MERK! Du trenger ikke studentvisum hvis du ska studere i Irland eller Italia.

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no.

Januar / februar

 1. Bli med på digitale Q&A sessions (webinars) med universitetene. Dette er en god mulighet til å få svar på spesifikke spørsmål så tenk gjennom hva du lurer på og forbered spørsmål. Invitasjon og linker vil bli sendt per e-post
 2. Besøk universitetene!

Hvis du har lyst og mulighet till å besøke universitetene er dette noe vi anbefaler. Bare si fra hvis du planlegger en reise så setter vi deg i kontakt med de rette personene på universitetene. Tidligere år har vinterferien vært et populært tidspunkt blant studentene.

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no.

Mars

 1. Bli med på informasjonsmøter om søknaden. Vi ser på hvordan du fyller ut søknadsskjema, vi gjer deg tips om motivasjonsbrev, portfolio og mer

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no

April

 1. Sammenstill dokumentene i sjekklisten for søknaden og send till Education Link innen søknadsfristen 15. april

Du trenger ikke å sende alt på en gang uten du kan sende en og en, så samler vi alle dokumentene i en mappe og varsler deg om hva vi har mottatt og hva som mangler. Send dokumentene til office@educationlink.no.

 1. Når vi har mottatt alle dokumentene fra deg blir søknaden sent til universitetene

MERK! Vanligvis registrerer vi søknaden din på universitetene sine nettsider og laster opp dokumentene i en søkerportal. Fordi er det begrensninger på hvor store dokumentene kan være. Tenk på å begrense størrelsen till max 5 MB.

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no.

Mai

 1. Du mottar vanligvis studietilbud fra universitetet innen 4-6 uker

Hvis du får et tilbud med forbehold (Conditional offer) betyr det att du innen skolestart må oppfylla de forbehold som er oppgitt i tilbudet. Det kan for eksempel være at du må bestå studiene ved fagskolen og sende inn vitnemål eller endelig karakterutskrift fra Kristiania. Det kan også være forbehold på at du må bestå en engelsktest eller sende in en portfolio.

 1. Akseptere studieplassen og forbered andra praktiske ting

For å sikkre en plass må du akseptere studietilbudet. Vi hjelper deg med å akseptere og sender deg sjekklister med informasjon om hvordan du gjør men også praktisk informasjon om lånekassen, visum, forsikringer, reise og bosted og annet som må gjøres før avreise. Med erfaring fra det siste året anbefaller vi at du ser på boligmuligheter så tidlig som mulig.

 1. Bli med på avreisemøte

For at du skal bli så godt forberedt som mulig før avreise og studiestart arrangerer vi avreisemøter for alle som har søkt. På møtet kommer vi til å gå i gjennom all praktisk informasjon som du trenger før avreise. Du får også mulighet at stille spørsmål å møte de andre studentene som skal dra til samme studiested.

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no.

Juni / Juli / Augusti

I løpet av sommaren er det mange praktiske ting du må fikse hvis du ikke gjort det allereda.

 1. Søk og bestill reise

Bestiller du reise før du har fått tildelt studieplass uten forbehold må du huske på avbestillingsforsikring

 1. Sende in vitnemål og endelig karakterutskrift fra fagskolen

Hvis du tar eksamen i juni 2023 må du sende in vitnemål og endelig karakterutskrift fra fagskolen så snart som mulig. Dette er for å sikkre at du får studietilbud uten forbehold som du trenger for å søke Lånekassen men også for å kunne søke studentvisum.

 1. Du mottar studietilbud uten forbehold fra universitetet
 2. Søk støtte fra Lånekassen

Søk støtte så snart du fått studietilbud uten forbehold. Vente ikke med søknaden da forventet behandlingstid er normalt 6-8 uker og du vil gjerne ha alt klart innen studiestart.

 1. Du mottar CoE eller CAS fra universitetet

Du som skal studere i Australia, England eller Wales vil motta en Confirmation of Enrolment (CoE) eller Confirmation of Acceptance of Studies (CAS) som du trenger for å søke studentvisum.

 1. Søk studentvisum

Skal du studere i Australia, England eller Wales trenger du studentvisum. Det er viktig at du søker studentvisum så snart som mulig etter at du motatt din CoE eller CAS. Du kan vanligvis ikke reise uten visum så det er viktig at du søker i god tid da det kan bli forsinkelse i prosessen.

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no.

September

 1. Les gjennom all avreiseinformasjon igjen så du ikke glemt noe
 2. Samle viktige dokument og papir

Vi anbefaller at du samler viktige dokument i en mappe og tar dem med i håndbagasjen. For eksempel; pass, studietilbud, CoE/CAS, original eller verifiert vitnemål, bekreftelse på støtte fra Lånekassen, bekreftesle på visum, forsikringspapir etc.

 1. Pakk for eventyret som venter

TIPS! Legg ut alt du skal pakke og ta et bilde slik at du kan vise forsikringsselskapet dersom du mot formodning mister bagasjen.

 1. Glem ikke å ha fest for venner og familie

Avtale tid for studieveiledning

Du kan når som helst avtale tid for et digitalt møte på Teams eller Zoom slik at vi kan finne ut av hvordan du kommer videre. Avtale tid for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no

Start søknadsprosessen nå ved å fylle i vår søkeravtale.

Du som deltok på Internasjonal dag 2021 eller 2022 kan ignorere informasjonen om betaling av serviceaviften som du får automatisk per e-post så snart du har signert søkeravtalen. Du trenger ikke å betale!

Bestill studieveiledning

Studieveilederne

Johan Rådstrøm

Johan Rådstrøm

Studieveileder

Tlf: +46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

Tlf: +46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

Tlf: +46 701477580

patrick@educationlink.se