Fra fagskole til bachelor i utlandet

Søknadsprosessen

Søknadsprosessen

Prosessen under er optimalisert for fagskolestudenter ved Kristiania som planlegger å starte studiene på høsten 2024 men er også en god støtte for andre søkere. Opptaksprosessen pågår fortløpende, så jo raskere du sender inn en søknad, jo raskere kommer du få ditt studietilbud.

  • Søknadsfrist for oppstart i Australia i juli eller september 2024 er 15. mars 2024
  • Søknadsfrist for oppstart i Irland 2024 er 15. mars 2024
  • Søknadsfrist for oppstart i Italia 2024 er 15. mars 2024
  • Søknadsfrist for oppstart i England 2024 er 15. april 2024

Hvis du vil få informasjon om søknadsprosessen og invitasjoner til de ulike arrangementen er det viktig at du tar kontakt med oss gjennom å avtale tid for veiledning eller sende en e-post til info@educationlink.no.

September

1. Les mer om dine videre studiemuligheter på vår nettside for fagskolestudenter: hk.educationlink.no/bachelor/

Oktober

2. Bli med på Internasjonal dag på campus i Bergen og Oslo. Møt representanter fra universitetene i utlandet og bli inspirert til videre studier. Dato for 2023 er 17-19. oktober.

3. Les mer om dine videre studiemuligheter på vår nettside for fagskolestudenter: hk.educationlink.no/bachelor/

4. Lag en plan – tenk gjennom hva og hvor du vil studere. Når passer det å starte studiet? Undersøk alternativene og gjør egen research.

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no.

November

5. Bli med på digitale presentasjoner med universitetene og delta på informasjonmøter om søknadsprosessen med Education Link.

6. Se på fagspesifikke presentasjoner med lærerne på universitetene og sammenlign de forskjellige studieprogrammene. Ta en besluttning om hva som passer deg best. Du finner presentasjonene underst på universitetene sine sider på hk.educationlink.no/bachelor/

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no.

Desember

7. Når du har bestemt deg for at du vil søke må du signere søkeravtalen som du finner på nettsiden vår. Du vil da motta søknadsskjema, sjekkliste for søknaden, tips og råd

8. Send in kopi på vitnemål fra VGS for verifiering og oversettelse til engelsk

9. Sjekk at du oppfyller engelskkravene. Hvis du må ta en test er det viktig å ta testen i god tid før søknadsfristen

Merk at engelskkravene varierer mellom universitetene. På noen universitet er det nok med 3 i engelsk fra VGS, på noen må karakter ikke være eldre enn 5 år og på noen kanskje du må ta en engelsk test. Fordi trenger vi en kopi av vitnemålet ditt så vi kan se hvis du oppfyller kravene eller hvis du må ta en test. De vanligste engelsktestene er, IELTS, TOEFL og Pearson Test of English (PTE).

10. Sjekk passen din og send en kopi/bilde til Education Link

Hvis du har en pass som ikke har et biometric chip anbefaller vi at du bestiller et nyt pass så snart som mulig. Dette fordi et pass uten biometric chip betyr at visumsøknaden din truligvis tar mer tid og medfører merarbeid for deg. MERK! Du trenger ikke studentvisum hvis du ska studere i Irland eller Italia.

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no.

Januar / februar

11. Bli med på digitale Q&A sessions (webinars) med universitetene.

Vi arrangerer vanligvis ulika webinars med universitetene i løpet av våren. Dette er en god mulighet til å få svar på spesifikke spørsmål så tenk gjennom hva du lurer på og forbered spørsmål. Invitasjon og linker vil bli sendt per e-post.

12. Besøk universitetene!

Hvis du har lyst og mulighet til å besøke universitetene er dette noe vi anbefaler. Bare si fra hvis du planlegger en reise så setter vi deg i kontakt med de rette personene på universitetene. Tidligere år har vinterferien vært et populært tidspunkt blant studentene.

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no.

Mars

13. Bli med på informasjonsmøter om søknaden.

Vi ser på hvordan du fyller ut søknadsskjema, vi gjer deg tips om motivasjonsbrev, portfolio og mer

14. Sammenstill dokumentene i sjekklisten for søknaden og send till Education Link innen søknadsfristen 15. mars for Australia, Irland og Italia.

Du trenger ikke å sende alt på en gang uten du kan sende en og en, så samler vi alle dokumentene i en mappe og varsler deg om hva vi har mottatt og hva som mangler. Send dokumentene til office@educationlink.no.

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no

April

14. Sammenstill dokumentene i sjekklisten for søknaden og send till Education Link innen søknadsfristen 15. april for England.

Du trenger ikke å sende alt på en gang uten du kan sende en og en, så samler vi alle dokumentene i en mappe og varsler deg om hva vi har mottatt og hva som mangler. Send dokumentene til office@educationlink.no.

15. Når vi har mottatt alle dokumentene fra deg blir søknaden sent til universitetene

MERK! Vanligvis registrerer vi søknaden din på universitetene sine nettsider og laster opp dokumentene i en søkerportal. Fordi er det begrensninger på hvor store dokumentene kan være. Tenk på å begrense størrelsen till max 5 MB.

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no.

Mai

16. Du mottar vanligvis studietilbud fra universitetet innen 4-6 uker

Et studietilbud med forbehold (Conditional offer) betyr at du innen skolestart må oppfylla de forbehold/krav som er oppgitt i tilbudet. Det kan for eksempel være at du må bestå studiene ved fagskolen og sende inn vitnemål fra Kristiania. Det kan også være forbehold på at du må bestå en engelsktest eller sende in en portfolio.

17. Akseptere studieplassen og forbered andra praktiske ting

For å sikkre plassen din må du akseptere studietilbudet. Vi hjelper deg å akseptere og sender deg sjekklister med informasjon om hvordan du gjør. I tillegg får du praktisk informasjon om lånekassen, visum, forsikringer, reise og bosted og annet som må gjøres før avreise. 

18. Undersøke boligmarkedet.

Så snart du mottatt studietilbud anbefaler vi at du du begynner å lete etter bolig. Det er utrolig viktig at du tidlig vurderer alternativene dine da det er stor konkurranse om plassene.

19. Bli med på avreisemøte

For at du skal bli så godt forberedt som mulig før avreise og studiestart arrangerer vi avreisemøter for alle som har søkt. På møte kommer vi til å gå i gjennom all praktisk informasjon som du trenger før avreise. Du får også mulighet at stille spørsmål å møte de andre studentene som skal dra til samme studiested.

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no.

Juni / Juli / Augusti

I løpet av sommaren er det mange praktiske ting du må fikse hvis du ikke gjort det allereda.

20. Søk og bestill reise

Bestiller du reise før du har fått tildelt studieplass uten forbehold må du huske på avbestillingsforsikring

21. Sende in vitnemål og endelig karakterutskrift fra fagskolen

Hvis du tar eksamen i juni 2024 må du sende inn vitnemål og endelig karakterutskrift fra fagskolen så snart som mulig. Dette er for å sikkre at du får studietilbud uten forbehold som du trenger for å søke Lånekassen men også for å kunne søke studentvisum.

22. Du mottar studietilbud uten forbehold fra universitetet

23. Søk støtte fra Lånekassen

Søk støtte så snart du fått studietilbud uten forbehold. Vente ikke med søknaden da forventet behandlingstid er normalt 6-8 uker og du vil gjerne ha alt klart innen studiestart.

24. Du mottar CoE eller CAS fra universitetet

Du som skal studere i Australia eller England vil motta en Confirmation of Enrolment (CoE) eller Confirmation of Acceptance of Studies (CAS) som du trenger for å søke studentvisum.

25. Søk studentvisum

Skal du studere i Australia eller England trenger du studentvisum. Det er viktig at du søker studentvisum så snart som mulig etter at du motatt din CoE eller CAS. Du kan vanligvis ikke reise uten visum så det er viktig at du søker i god tid da det kan bli forsinkelse i prosessen.

Ved behov kan du avtale time for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no.

September

26. Les gjennom all avreiseinformasjon igjen så du ikke glemt noe

27. Samle viktige dokument og papir

Vi anbefaller at du samler viktige dokument i en mappe og tar dem med i håndbagasjen. For eksempel; pass, studietilbud, CoE/CAS, original eller verifiert vitnemål, bekreftelse på støtte fra Lånekassen, bekreftesle på visum, forsikringspapir etc.

28. Pakk for eventyret som venter

TIPS! Legg ut alt du skal pakke og ta et bilde slik at du kan vise forsikringsselskapet dersom du mot formodning mister bagasjen.

29. Glem ikke å ha fest for venner og familie

Avtale tid for studieveiledning

Du kan når som helst avtale tid for et digitalt møte på Teams eller Zoom slik at vi kan finne ut av hvordan du kommer videre. Avtale tid for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no

Start søknadsprosessen nå ved å fylle i vår søkeravtale.

Du som deltok på Internasjonal dag 2021, 2022 eller 2023 kan ignorere informasjonen om betaling av serviceaviften som du får automatisk per e-post så snart du har signert søkeravtalen. Du trenger ikke å betale!

Bestill studieveiledning

Studieveilederne

Johan Rådstrøm

Johan Rådstrøm

Studieveileder

Tlf: +46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

Tlf: +46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

Tlf: +46 701477580

patrick@educationlink.se