Fra fagskole til bachelor i utlandet

Søknadsprosessen

Søknadsprosessen

1. Gjør research – lag en plan

Delta på internasjonal dag og kom på våre informasjonsmøter. Les om dine studiemuligheter under ditt studium på vår hjemmeside for fagskolestudenter. Tenk gjennom hvor du vil studere og hvor mye du er villig til å investere i utdanningen din.

Vår service: Din personlige studieveileder

Kontakt oss og du vil få hjelp av en av våre erfarne studieveiledere som kartlegger hvilke muligheter som fins for deg. Profesjonell hjelp gjør at du lettere kan ta et gjennomtenkt valg og vi guider deg trygt gjennom hele søknadsprosessen.

 

2. Finn ditt studium og ditt universitet

Fagskolen Kristiania har samarbeid med flere universiteter i utlandet som du kan velge mellom. Det er svært viktig å finne studiet og universitetet som passer for deg og som kan innfri dine forventninger.

Vår service: Rådgiving og lang erfaring innen studier i utlandet

Vi tilbyr deg vår ekspertise når du skal velge riktig universitet for deg. Vi har detaljert kunnskap om universitetene og vi kan dermed anbefale universiteter ut i fra dine ønsker og kvalifikasjoner.

 

3. Opptakskrav og tester

Studiene på samarbeidsuniversitetene har ulike opptakskrav. På noen studier er det også egne oppgaver som må løses for vurdering til opptak. Språktester er også et vanlig krav til internasjonale studenter.

Vår service: Forberedelser til test og viktige datoer

Vi finner ut hva som kreves for å søke på ditt studium/universitet og gir deg råd om hvor du kan ta eventuelle språktester. Vi informerer også om viktige datoer og frister. Vi avvikler også egne språktester for utvalgte universiteter og har avtaler med universitetene, slik at søkerne i mange tilfeller slipper språkprøver som ellers er påkrevd.

 

4. Sett sammen din søknad

Dine søknadsdokumenter må oversettes til engelsk. Skal du søke til Italia må vitnemål fra videregående skole også oversettes til italiensk. For å øke dine sjanser for å få studieplass er det også viktig å ha et godt formulert motivasjonsbrev og på de fleste studier kreves også portfolie.

Vår service: Oversettelse og hjelp til motivasjonsbrev og portfolie

Vi oversetter ditt vitnemål fra videregående skole til engelsk, gir deg råd og veiledning om hvordan du kan skrive et godt motivasjonsbrev og lage en god portfolie. Vi hjelper deg også med å fylle ut søknadsskjemaet og forteller deg hvilke dokumenter som må legges ved. Skal du søke til NABA i Italia tilbyr vi hjelp med oversettelse til italiensk og godkjennelse av de dokumentene som kreves.

 

5. Send søknaden

Før søknaden kan sendes fra oss til universitetet må alle dokumenter legges ved. Ventetiden frem til du får svar er som regel ikke lang.

Vår service: VIP-behandling

Sammen går vi gjennom søknadsprosessen og vår sjekkliste gir deg en oversikt over hvilke dokumenter som må legges ved søknaden. Vi kontrollerer søknaden din før den formidles direkte til universitetets opptakskontor.

Vi har direkte kontakt med universitetet, sjekker at søknaden er mottatt og finner ut når du kan forvente å få svar. I de fleste tilfeller kan du forvente deg å få svar innen 4 uker. Her fins det visse unntak.

 

6. Svar på søknaden og praktiske detaljer

Når du får tilbud om studieplass er det en del praktiske detaljer som du må ta tak i.

Vår service: Praktisk informasjon og sjekklister

Vi hjelper deg med å akseptere din studieplass og sender deg sjekklister med informasjon om Lånekassen, visum, forsikringer, reise og bosted og hva som må gjøres før avreise.

 

7. Serviceavgift

Når du er klar til å søke må du fylle i vår søkeravtale og deretter har du 30 dagers frist til å betale en serviceavgift på kr. 1500. Serviceavgiften inkluderer:

  • utvikling av samarbeidsavtalene mellom fagskolestudiene og universitetene i utlandet.
  • søknadsgebyr til universitetet.
  • oversetting av vitnemål/karakterutskrift fra videregående skole fra norsk til engelsk.
  • oversettelse av vitnemålet fra videregående skole fra norsk til italiensk hos autorisert oversetter, samt legalisering av dokumentene hos ambassaden.
  • søknadsadministrasjon.
  • informasjon om Lånekassen, visum, flyreise, forsikring og bomuligheter.
  • arrangering av internasjonal dag.

 

Start søknadsprosessen nå ved å fylle i vår søkeravtale.

Bestill studieveiledning

Studieveilederne

Johan Rådstrøm

Johan Rådstrøm

Studieveileder

Tlf: +46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

Tlf: +46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

Tlf: +46 701477580

patrick@educationlink.se