Fra fagskole til bachelor i utlandet

Informasjonsmøter om søknadsprosessen mot videre studier i utlandet

15. november 2022

Vi takker for interessen for videre studier i utlandet i forbindelse med internasjonal dag og de påfølgende presentasjonene med universitetene. Vi håper du er klar til å starte søknadsprosessen! Fordi arrangerer vi digitale informasjonsmøter om hvordan du kommer videre i prosessen. Vi holder digtale møter tirsdag 22. november, torsdag 24. november og tirsdag 29. november..

Link til informasjonsmøtene finner du under i teksten. Du kan også når som helst avtale tid med en av våre studieveiledere for et digitalt møte på Teams eller Zoom. Du kan da få svar på dine spørsmål og hjelp med søknadsprosessen.

Når du har bestemt deg for at du vil søke må du signere søkeravtalen som du finner på nettsiden vår. Du vil da motta søknadsskjema, sjekkliste, tips og råd. NB! Opptaksprosessen pågår fortløpende, så jo raskere du sender inn en søknad, jo raskere kommer du få ditt studietilbud.

Søknadsprosessen

November

1. Les mer om dine videre studiemuligheter på vår nettside for fagskolestudenter: hk.educationlink.no/bachelor/.
2. Tenk gjennom hva og hvor du vil studere. Undersøk og gjør egen research
3. Avtale tid for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no
4. Delta på informasjonmøter om søknadsprosessen

• 22. november kl. 16.00-17.00 – Link til presentasjonsøkt Teams
• 24. november kl. 12.00-13.00 – Link til presentasjonsøkt Teams
• 24. november kl. 16.00-17.00 – Link til presentasjonsøkt Teams
• 29. november kl. 12.00-13.00 – Link til presentasjonsøkt Teams

Desember

5. Se på fagspesifikke presentasjoner med lærerne på universitetene og sammenlign de forskjellige studieprogrammene. Ta en besluttning om hva som passer deg best. Du finner presentasjonene underst på universitetene sine sider på hk.educationlink.no/bachelor/.
6. Avtale tid for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no

Så snart som mulig

7. Send in kopi på vitnemål fra VGS for oversettelse og verifiering.
8. Sjekk hvis du oppfyller engelskkravene. Di fleste universitetene godkjenner en 4 i engelsk fra VGS og på noen er en 3 i engelsk godkjent. Men på noen universitet må din engelskkarakter ikke være eldre enn 5 år og noen godkjenner kun godkjent resultat fra engelsktest. Fordi trenger vi en kopi av vitnemålet ditt så vi kan se hvis du trenger å ta en test eller ikke. Hvis du må ta test anbefaller vi at du tar testen i god tid før søknadsfristen. De vanligste engelsktestene er, IELTS, TOEFL og Pearson Test of English (PTE).
9. Sjekk passen din. Hvis du har en pass som ikke har et biometric chip anbefaller vi at du bestiller et nyt pass så snart som mulig. Dette fordi et pass uten biometric chip betyr at visumsøknaden din truligvis tar mer tid og medfører merarbeid for deg.

Januar / februar

10. Bli med på digitale Q&A sessions (webinars) med universitetene. En god mulighet til å få svar på spesifikke spørsmål
11. Besøk universitetene! Hvis du har lyst og mulighet till å besøke universitetene er dette noe vi anbefaler. Bare si fra hvis du planlegger en reise så setter vi deg i kontakt med de rette personene på universitetene. Tidligere år har vinterferien vært et populært tidspunkt blant studentene

Mars

12. Bli med på informasjonsmøter om søknadsprosessen. Vi ser på hvordan du fyller ut søknadsskjema, vi gjer deg tips om motivasjonsbrev, portfolio og mer
13. Avtale tid for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no

April

14. Sammenstill dokumentene i sjekklisten innen søknadsfristen 15. april. Du trenger ikke å sende alt på en gang uten du kan sende en og en, så samler vi alle dokumentene i en mappe og varsler deg om hva vi har mottatt og hva som mangler. Send dokumentene til office@educationlink.no.
15. Når vi har mottatt alle dokumentene fra deg blir søknaden sent til universitetene

Avtale tid for veiledning

Du kan når som helst avtale tid for et digitalt møte på Teams eller Zoom slik at vi kan finne ut av hvordan du kommer videre.

Avtale tid for studieveiledning via nettsiden eller info@educationlink.no

Vi ser fram til å hjelpe deg videre!

Jesper, Johan og Patrick

Bestill studieveiledning

Studieveilederne

Johan Rådstrøm

Johan Rådstrøm

Studieveileder

Tlf: +46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

Tlf: +46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

Tlf: +46 701477580

patrick@educationlink.se