Fra fagskole til bachelor i utlandet

Gode utsikter til undervisning på campus

21. mai 2021

Griffith College i Irland melder om gode utsikter for normal studiestart til høsten med oppstart av undervisning på campus. De irske myndighetene rapporterer at smitten av covid-19 er under kontroll og smittekurven har flatet ut.

Størsteparten av den voksne befolkning i Irland vil bli vaksinert i løpet av sommeren. Det er planlagt at siste fase av restriksjonene skal fases ut før august måned. Irlands statsminister Micheàl Martin har nylig uttalt at han håper å se studentene tilbake på campus i den nye studieåret, og at de kan få ta del i og nyte studietiden som de så vell fortjener. Irland planlegger dermed å åpne opp for internasjonale studenter til september 2021. Griffith College kan derfor planlegge for undervisning klassevis på campus.

Karantene ved ankomst til Irland

Internasjonale studenter som kommer reisende fra såkalte grønne land med lave smittetall vil bli hentet på flyplassen ved ankomst og kjørt til sitt forhåndsbestilte bosted. Her vil de være pålagt en 14 dagers karantene. Det er trolig at Norge og andre EU og EØS-land vil være såkalte grønne land.

Dersom man ankommer Irland fra et såkalt rødt land med utbredt smitte må man  fremvise vaksinebevis og negativ konoratestresultat ved ankomst. Man kan deretter blir kjørt til sitt forhåndsbestilte bosted og være i14 dagers karantene der. Dersom man ikke er vaksinert vil man da ved femvisning av negativ koronatest i stedet ha karanteneperioden på et karantenehotell.

Irland er et attraktiv studieland

EU sine undersøkelser viser at Irland er det landet som økonomisk har blir minst rammet av covid-19-pandemien. Det er med andre ord mange gode grunner for å glede seg til studiestart i Irland til høsten. Dublin er forøvrig nylig blitt kåret til den 6 vennligste byen i verden, mens Irland sitt utdanningssystem er ranket som det 14 beste i verden. Dublin er kjent som en attraktiv studentby hvor hele 50% av byens 1,5 millioner innbyggere er under 27 år.

Er du fagskolestudent på interiør, grafisk design eller film kan du søke deg videre til bachelorstudier ved Griffith College. Du kan lese mer om  Griffith College og dine studiemuligheter i Irland her!

Om du har spørsmål, ønsker å avtale digital studieveiledning og/eller ønsker å søke er det bare å ta kontakt med oss i Education Link. Våre studieveiledere hjelper deg gjerne.

 

 

 

 

 

Bestill studieveiledning

Studieveilederne

Johan Rådstrøm

Johan Rådstrøm

Studieveileder

Tlf: +46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

Tlf: +46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

Tlf: +46 701477580

patrick@educationlink.se