Fra fagskole til bachelor i utlandet

Griffith College

Griffith College

Griffith College i Dublin er anerkjent innen interiør og arkitektur i Irland, og de har vunnet flere priser for sine mediestudier. Mye av undervisningen foregår i små klasser med mulighet for tett oppfølging fra lærerne. Skolen har gode kontakter innen næringslivet og utdanningene har fokus på å sikre at studentene blir best mulig rustet for sin fremtidige karriere.

For å sikre en ideell overgang til studiene i utlandet får alle fagskolestudenter på interiør inkludert et tre ukers introduksjonsprogram før oppstarten på tredjeåret i bachelorgraden.

Som student på Griffith College i Dublin studerer du i et svært internasjonalt miljø og deler hverdagen med både irer og rundt 90 andre nasjonaliteter. Skolen ble grunnlagt i 1974 og er i dag Irlands største uavhengige college. Colleget er akkreditert av HECA, Higher Education Colleges Association, som garanterer at kvaliteten på både utdanningen og lærerstaben. Studentene trives svært godt på Griffith College, og vi har fått mange tilbakemelding om at de hatt en inspirerende og lærerik studietid. Studentene får her de de beste forutsetninger for videre jobbsøking.

Studiene

Fagskolestudenter fra Fagskolen Kristiania kan søke på følgende bachelorstudier:

StudiumVarighetStudiestart
Film
BA in Film and Television Production1 årSeptember
Grafisk design
BA in Graphic Communications Design1 årSeptember
Interiørdesign og romarkitektur
BA in Interior Architecture & Design1 årSeptember

Opptakskrav

C-snitt fra fagskolestudium ved Fagskolen Kristiania, portfolio og 4 i engelsk fra videregående skole eller bestått engelsktest. Mer informasjon om de ulike opptakskravene finner du under praktisk informasjon.

Campus

Skolens hovedcampus består av en historisk del og en nyere del og ligger i nærheten av St. Stephen’s Green i det sentrale Dublin. Her har du kun 15 minutters gange til Grafton Street, som er hovedhandlegata i Dublin. Busser går rett utenfor skolen og alt du behøver er lett tilgjengelig. Griffith University har en aktiv Student Union som tilbyr mange ulike aktiviteter og foreninger. På campus har de gode fasiliteter for studentene inkludert bibliotek, IT-labs, treningsrom, konferansesenter, kafe og restaurant, gratis parkering og gratis internett.

Bomuligheter

Du har helt sikkert begynt å tenke på hvordan du ønsker å bo under ditt studieopphold i Irland. Vi anbefaller att du starter prosessen å finne bolig så tidlig som mulig da det kan være litt vansklig å finne en sted rett for studietsart. Her følger litt tips som du kan ta med deg.

On campus accommodation
Om du ønsker å bo på campus, kan du finne informasjon på denne siden: Griffith Halls of residence.

Off campus accommodation
For å finne leilighet på det private markedet, kan du benytte deg av disse sidene:

Student bolig

Alternativer i nærheten av campus

Studentorganisasjonen ANSA har også en del tips om å bo og leve i Dublin:
www.ansa.no/Studier-i-utlandet/For/Land/Europa/Irland/bo-og-leve-i-irland/

Leiekostnader i Dublin kan variere i forhold til hvor i byen du bor og det ikke sikkert at det er inkludert internett, telefon og strøm i prisen. Skolen ligger i området som heter Dublin 8, så om du søker der eller Dublin 4 eller 6 så vil du være relativt nære skolen. Uansett er det lurt at du titter på kartet (maps.google.com for eksempel) slik at du ser eksakt hvor boligene ligger i forhold til skolen. Universitetet kan være behjelpelig med å lese gjennom og gi råd om leiekontrakten.

Vi anbefaler vanligvis at du ikke booker noe før du er på plass, så du har mulighet at se på hva du booker. Men da kokurrensen om boligplasser er høy kan det være lurt å reise til Dublin i god tid før studiestart for å finne noe. Hvis du trenger midlertidig bolig de første dagene eller uken i Dublin, kan du forhåndsbestille det enkelt via nettet. Avhengig av ditt budsjett så kan du velge mellom hostel, hotell, bed and breakfast eller Airbnb.

Byen

Irland er en spennende studiedestinasjon med en unik blanding av tradisjon og moderne livsstil. Dublin er en attraktiv studentby hvor av 50% av byens 1,5 millioner innbyggere er under 27 år. Byen er kjent for sitt rike kultur- og uteliv. Hvis du vil ha avveksling fins det mange flotte og interessante utfluktsmål på den irske landsbygden. Til tross for at dette er en kosmopolitisk storby, har de lyktes med å beholde en genuin og personlig atmosfære. Dublin er en ungdommelig by med mange museer, gallerier, puber og nattklubber. Her er det alltid noe morsomt å finne på. Irene er dessuten et fantastisk hyggelig folkeslag.

Bestill studieveiledning

Faktaruten

Aktuelle studier:
Film, grafisk design, interiørdesign og romarkitektur

Campus:
Dublin

Studenter:
7000

Studiestart:
September

Mer info:
Universitetets hjemmeside

Intervju

Mari Lauvheim

Mari Lauvheim

Fotografi

Jeg har en veldig spesiell tilknytning til musikken og kulturen gjennom min far, som sang irsk folkemusikk til meg da jeg var lita. Jeg dro til Irland i 2009 for å oppleve landet bak all den musikken og kulturen, og tenkte at her vil jeg tilbake.

Webinarer

Fagspesifikke webinarer for deg som vil bygge på din utdanning til en bachelorgrad i utlandet.

Film

Grafisk design

Interiør