Fra fagskole til bachelor i utlandet

Griffith College

Griffith College

Griffith College i Dublin er anerkjent innen interiør og arkitektur i Irland, og de har vunnet flere priser for sine mediestudier. Mye av undervisningen foregår i små klasser med mulighet for tett oppfølging fra lærerne. Skolen har gode kontakter innen næringslivet og utdanningene har fokus på å sikre at studentene blir best mulig rustet for sin fremtidige karriere.

For å sikre en ideell overgang til studiene i utlandet får alle fagskolestudenter på interiør inkludert et tre ukers introduksjonsprogram før oppstarten på tredjeåret i bachelorgraden.

Som student på Griffith College i Dublin studerer du i et svært internasjonalt miljø og deler hverdagen med både irer og rundt 90 andre nasjonaliteter. Skolen ble grunnlagt i 1974 og er i dag Irlands største uavhengige college. Colleget er akkreditert av HECA, Higher Education Colleges Association, som garanterer at kvaliteten på både utdanningen og lærerstaben. Studentene trives svært godt på Griffith College, og vi har fått mange tilbakemelding om at de hatt en inspirerende og lærerik studietid. Studentene får her de de beste forutsetninger for videre jobbsøking.

Studiene

Fagskolestudenter fra Fagskolen Kristiania kan søke på følgende bachelorstudier:

Studium Varighet Studiestart
Film
BA in Film and Television Production 1 år September
Grafisk design
BA (Hons) in Design Communications 1 år September
Interiør
BA (Hons) in Interior Architecture 1 år September
BA in Interior Design 1 år September

Opptakskrav

C-snitt fra fagskolestudium ved Fagskolen Kristiania, portfolio og 4 i engelsk fra videregående skole eller bestått engelsktest. Mer informasjon om de ulike opptakskravene finner du under praktisk informasjon.

Campus

Skolens hovedcampus består av en historisk del og en nyere del og ligger i nærheten av St. Stephen’s Green i det sentrale Dublin. Her har du kun 15 minutters gange til Grafton Street, som er hovedhandlegata i Dublin. Busser går rett utenfor skolen og alt du behøver er lett tilgjengelig. Griffith University har en aktiv Student Union som tilbyr mange ulike aktiviteter og foreninger. På campus har de gode fasiliteter for studentene inkludert bibliotek, IT-labs, treningsrom, konferansesenter, kafe og restaurant, gratis parkering og gratis internett.

Bomuligheter

På Griffith Halls of Residence, som ligger på campusområdet i sentrum av Dublin, fins det flere forskjellige boligalternativer å velge mellom. I de ærverdige og stemningsfulle husene kan du enten bo alene eller dele leilighet med én eller flere andre studenter. Alle rom og leiligheter er møblert, og det finnes store fellesarealer i tilknytning til dem. Boligkontoret på campus kan hjelpe deg med å finne den boligen som passer for nettopp deg. Mange studenter velge også å bo utenfor campus og dele leilighet med andre studenter.

Byen

Irland er en spennende studiedestinasjon med en unik blanding av tradisjon og moderne livsstil. Dublin er en attraktiv studentby hvor av 50% av byens 1,5 millioner innbyggere er under 27 år. Byen er kjent for sitt rike kultur- og uteliv. Hvis du vil ha avveksling fins det mange flotte og interessante utfluktsmål på den irske landsbygden. Til tross for at dette er en kosmopolitisk storby, har de lyktes med å beholde en genuin og personlig atmosfære. Dublin er en ungdommelig by med mange museer, gallerier, puber og nattklubber. Her er det alltid noe morsomt å finne på. Irene er dessuten et fantastisk hyggelig folkeslag.

Bestill studieveiledning

Faktaruten

Aktuelle studier:
Film, grafisk design, interiør og interaksjonsdesign

Campus:
Dublin

Studenter:
7000

Internasjonale:
1400

Studiestart:
sept

Mer info:
Universitetets hjemmeside

Intervju

Mari Lauvheim

Mari Lauvheim

Fotografi

Jeg har en veldig spesiell tilknytning til musikken og kulturen gjennom min far, som sang irsk folkemusikk til meg da jeg var lita. Jeg dro til Irland i 2009 for å oppleve landet bak all den musikken og kulturen, og tenkte at her vil jeg tilbake.

Webinarer

Fagspesifikke webinarer for deg som vil bygge på din utdanning til en bachelorgrad i utlandet.

Film

Grafisk design

Interiør