Fra fagskole til bachelor i utlandet

Fornøyet studenter ved NABA

7. mai 2024

Du som er interessert i å dra til NABA i høst kan fortsett søke da søknadsfristen er utsatt. Studiestart er i begynnelsen av oktober så det er nok tid å fikse med alt det praktiske. Education Link hjelper deg med søknaden og all informasjon frem til avreise.

I november forrige året  besøkte vi på Education Link NABA og møtte opp med flere av strudentene fra Kristiania. Da var alle meget fornøyet og i sluttet av forre måneden fikk vi en kort prat med Cornelia som snart har avsluttet 2.a året på BA in Graphic Design and Art Direction ved NABA. Vi var litt nysgjerrige på hvordan studiene gikk og om hun fortsatt er fornøyd med valget. Cornelia studerte grafisk design i Bergen før hun dro til NABA.

Hvilke råd har du til de som kanskje er litt bekymret for å reise til Italia i 2 år?

Jeg vil først og fremst si at jeg forstår bekymringen mange kan ha rundt å forplikte seg til to år for en bachelorgrad i utlandet. Jeg hadde selv lignende bekymringer før jeg dro. Men etter å ha vært her en stund, kan jeg trygt si at opplevelsen har vært verdt det.

Nivået på studiet her på NABA er høyt. Til tross for at jeg kun har to års utdanning fra før, føler jeg meg på samme nivå som mine klassekamerater. Mange av dem har allerede erfaring innenfor feltet.

Vi har lærere fra bransjen, som har jobbet med store merker og prosjekter, noe som gir oss verdifull innsikt og inspirasjon. I tillegg i løpet av dette året har jeg lært både nye programmer og aspekter av faget som jeg tror kan være veldig verdifulle å kunne vise til i Norge.

Jeg har også hørt av flere av de som starter på siste året sliter med å henge med. Nettopp fordi det er et høyere nivå i utlandet.

Hvordan opplever du Milano?

Milano er virkelig en by som lever for design. Nylig opplevde vi Design Week, der designere fra hele verden kommer for inspirasjon. Det er utstillinger over hele byen og som en designer er det en utrolig kul opplevelse å ta en del av.

Hva gjør NABA spesiell?

Det som gjør NABA spesiell i forhold til andre skoler er at det er en ren design skole. Alle fag er knyttet til design og flere studenter samarbeider på tvers av linjene, ved å bruke sine ulike styrker. Det er en egen atmosfære på skolen og man føler seg på plass som en designstudent, da det er noe alle elevene har til felles.

Selv om jeg må si at det er mye skolearbeid og høye forventninger fra lærerne, føles det verdt det. Jeg og mine medstudenter fra Norge er utrolig glade for at vi har to år på oss. Det gir oss tid til å bli mer kjent med både byen og kulturen. Jeg er ikke klar for å si meg ferdig enda!

Hva vil du si til studentene i Norge som ikke har bestemt seg ennå?

Jeg forstår at det kan være skummelt å forlate Norge og bosette seg i et annet land med et annet utdanningssystem. Men jeg kan ikke oppfordre nok til å bare gjøre det. Opplevelsene jeg har fått her, både faglig og personlig, er helt unike. Man lærer så mye om faget, om mennesker og om andre kulturer, og jeg angrer ikke et eneste sekund på at jeg valgte å dra.

Sist men ikke minst så må jeg nevne at det føles godt med en tidlig vår og varme temperaturer her i Milano. Å kunne sitte i parken og sole seg i 25 grader i april er ikke så dumt;)

Tilbud for deg som vil besøke campus i MIlano

Hvis du er interessert i å besøke campus i Milano har NABA laget et tilbud for studenter fra Kristiania, som består i refusjon av fly + overnatting (maks €500). Kravet er at du melder deg på innen du drar. Når du startet på studiet vil NABA trekke beløpet fra skolepengene.

Bare ta kontakt med Education Link så hjelper vi deg med søknaden. Du kan også finne mer informasjon på https://hk.educationlink.no/bachelor/universiteter/naba/

Vi ser fram til å høre fra deg!

Jesper, Johan og Patrick

Andre nyheter