Fra fagskole til bachelor i utlandet

NABA

NABA

NABA – Nuova Accademia Di Belle Arti er den største private designskolen i Italia. I over 30 år har NABA samarbeidet tett med italienske og internasjonale bedrifter, noe som resulterer i at de fleste studenter går ut i relevant jobb innen ett år etter endte studier. Lærerne er selv aktive designere og kjenner innsiden av de ulike bransjene.

Skolen tilbyr spennende kreative studier med undervisning på engelsk. Studiene på NABA er en kombinasjon av teori og mye praksis og studentene får her verdifull arbeidserfaring.

Skolen er internasjonalt godkjent og tiltrekker seg studenter fra hele verden. De har to campus som er sentralt plassert i designhovedstaden Milano og i kunst- og kulturbyen Roma. Her kan du studere og bli inspirert av noen av verdens fremste designere og kunstnere. NABA er dermed et ypperlig alternativ for deg som ønsker å gå i lære hos “de beste”.

Studiene

Fagskolestudenter fra Fagskolen Kristiania kan søke på følgende bachelorstudier:

StudiumVarighetStudiestartCampus
Grafisk design
Bachelor of Arts in Graphic Design and Art Direction2 årOktoberMilano og Roma
Interiørdesign og romarkitektur
Bachelor of Arts in Design2 årOktoberMilano
Produktdesign
Bachelor of Arts in Design2 årOktoberMilano
Reklame og merkekommunikasjon
Bachelor of Arts in Graphic Design and Art Direction2 årOktoberMilano og Roma
Spillgrafikk og animasjon
Bachelor of Arts in Creative Technologies – Specialisation in VFX and 3D2 årOktoberMilano
Spillutvikling
Bachelor of Arts in Creative Technologies – Specialisation in Game2 årOktoberMilano

Opptakskrav

C-snitt fra fagskolestudier ved Fagskolen Kristiania (eller D-snitt fra fagskolestudier ved Fagskolen Kristiania og portfolio) og bestått NABA-engelsktest. Mer informasjon om de ulike opptakskravene finner du under praktisk informasjon.

Campus

Milano

NABA holder til i tidligere industrilokaler og består av 13 renoverte bygninger. Skolen ligger Navigli i Milano, som er en spennende og livlig bydel. Studentene har tilgang til moderne og høyteknologisk utstyr og laboratorier med alt av utstyr som de ulike studieretningene krever. Campus er på 17000 kvm og inkluderer også atelierer, lounge, et rikholdig bibliotek, print- og utstyrsbutikk og en kafé. NABAs Design Lab er en viktig ressurs for produksjon av modeller og prosjekter. Den er utstyrt med høyteknologiske maskiner, verktøy og et bredt spekter av materialer slik at studentene kan realisere sine ideer på best mulig måte.

Roma

NABA sitt nye campus i Roma er fordelt på to historiske bygg i bydelen Ostiense, som ligger mellom togstasjonen og the Tiber. Tidligere var dette et industriområde, men har de siste årene utviklet seg til å bli en hipp bydel hvor unge møtes og kreativiteten nå blomstrer. Her møtes den gamle og historiske kulturarven med det moderne og innovative.

Campus er på 3500 kvm og inneholder blant annet flere spesialrom for studentene som Media Desig lab, Visual Arts Lab og Fashion Design Lab. Spesialrommene har moderene utstyr som studentene kan bruke i egne og tverrfaglige prosjekter. Her kan studentene få førstehåndserfaring med teamarbeid med studenter fra ulike studier. I tillegg har campus et rikholdig og moderne bibliotek, to datarom med Mac OS og Windows, flere studierområder og et loungeområdet hvor studentene møtes for å slappe av eller ta en matbit mellom undervisningsøktene.

Bomuligheter

Du har helt sikkert begynt å tenke på hvordan du ønsker å bo under ditt studieopphold i Italia hvilket er supert da det er viktig at tidlig bli kjent med alternativene. De siste årene har konkurransen om rimelige studentboliger vært tøff så vi anbefaller alle å starte prosessen tidlig. Her følger litt tips som du kan ta med deg.

On/Off Campus accommodation
NABA gir god support til studenter som er på utkikk etter bolig i Milano. I Milano har dere tre ulike valgmuligheter:

  • Valg 1: Studentboliger som er driftet av skolens samarbeidspartnere
  • Valg 2: Søke privat gjennom utleiemeglere og privatpersoner
  • Valg 3: Hostel eller hotell som er tilknyttet skolens nærmiljø for korttidsopphold.

Dere kan lese mer om boligmuligheter her eller gå inn på https://www.milanhousing.it/ for å få mer informasjon. Om dere har noe spørsmål kan dere ta kontakt med Housing Service på
e-post: info@milanhousing.it

Andre linker som du kan bruke for å finne bolig er:

Byene

Milano

Milano har 1,3 millioner innbyggere og er Italias nest største by. Den regnes av mange som designens hovedstad og er en ideell by for studier i design, reklame og kunstfag. Her kan du finne inspirasjon på nærmest hvert gatehjørne. Byen har et stimulerende kreativt kulturliv og en blomstrende kommersiell designbransje. Denne byen sover aldri og her fins et enormt utvalg av kulturelle og sosiale aktiviteter som du kan delta på. I Milano arrangeres mange spennende kulturarrangementer, kunst og designutstillinger, messer, konferanser, konserter og moteshow, deriblant Fashion Weeks og Design Week.

Messeområdet Fiera Milano i forstaden Rho er det største messeområdet i verden og her kan du gå på messer og bli inspirert av trendsettende designere som for eksempel på International Furniture Fair Milan.

I Italia fins det 15 000 bedrifter innen design, hvorav 3700 er i området Lombardien og nesten 1500 i Milano. Sentrum av Milano huser alle de viktigste flaggskipbutikkene for mote og design som Cappellini, Driade, Kartell, Versace, Armani og Valentino. I og utenfor Milano er det mange arkitekturfirmaer, kommunikasjon og mediabedrifter, håndverksbedrifter og bedrifter innen designmøbler som lager produkter av høyeste kvalitet. Det er få byer i verden som matche Milano på dette og som er like spennende og relevante for studenter innen design, kunstfag eller media og kommunikasjon.

Roma

Roma er Italias hovedstad og største by med 2,9 millioner innbyggere. Byen er sentrum for italiensk kultur, film og TV-produksjon, og er verdenskjent for sin eksepsjonelle historie full av fantastisk kunst, arkitektur og design. Den unike arkiologiske, historiske og kulturelle kulturarven møter det moderne italienske samfunn og skaper en spennende atmosfære og muligheter for unge designer og kunstnere. Roma er en ideel plass for å skape nye nettverk, relasjoner og ikke minst ny design.

Den italienske hovedstaden er en livlig og pulserende storby som tilbyr studentene utallige aktiviteter og enormt med kulturell stimuli. Her har du arrangement av internasjonal kaliber som the David di Donatello and the Festa del Cinema, som bekrefter Romas rolle som den italienske filmindustriens hovedstad. Cinecittà  er ett av mange film og TV-studioer som befinner seg her, i tillegg til mange utendørsstudioer som blir brukt av filmregissører fra hele verden.

Roma er en svært internasjonal by med millioner av besøkende fra hele verden hvert år. Internasjonalt diplomati har en av sine hovedseter her og her finner du internasjonale organisasjoner som FN og FAO. Roma er en spennende og inspirerende by hvor turister, foretningsfolk, designere, filmskapere, kunstnere, diplomater og studenter fra hele verden møtes.

Bestill studieveiledning

Faktaruten

Aktuelle studier:
3D og animasjon, grafisk design, interiørdesign og romarkitektur produktdesign, reklame og merkekommunikasjon, spillgrafik og animasjon, spillutvikling

Campus:
Milano og Roma

Studenter:
4000

Studiestart:
Oktober

Mer info:
Universitetets hjemmeside

Intervju

Helene Viktoria Sem Henriksen

Helene Viktoria Sem Henriksen

BA Graphic design & art direction

Jeg ville være i en storby i Europa med varmt klima og jeg ville ha to bachelorgrader i én. Det viste det seg at NABA i Milano hadde dette tilbudet, og da kunne jeg jo ikke si nei.

Webinarer

Fagspesifikke webinarer for deg som vil bygge på din utdanning til en bachelorgrad i utlandet.

3d og animasjon

Grafisk design

Interiør

Produktdesign

Reklame og merkekommunikasjon

Spillutvikling