Fra fagskole til bachelor i utlandet

University of Hertfordshire

University of Hertfordshire

Like nord for hovedstaden, med bare 20 minutters reise fra Kings Cross i London, ligger University of Hertfordshire. Dette er et moderne og innovativt universitet med store ambisjoner, som tiltrekker seg studenter fra hele verden. Her legger de stor vekt på at studiene skal være tilpasset dagens arbeidsmarked.

Hertfordshire er kåret til Top New UK University og ranket blant de 4% beste universitetene i verden av Times Higher Education. Universitetet er også Storbritannias fremste såkalte business-facing university. Det betyr at de stadig utvikler nye og kreative studieprogrammer og metoder for studenter, lærere og forskere. Studiene på UH skal være relevante for institusjoner og bedrifter, nasjonalt så vel som internasjonalt. Studentene skal etter endt eksamen være attraktive jobbkandidater og svært mange av dem går raskt ut i relevant jobb etter studiene. Studiemiljøet er bærer preg av entreprenørskap og UH setter alltid studentene i sentrum.

Hvert år kommer studenter fra rundt 90 land hit for å studere. UH tilbyr utdanning av høy kvalitet og på et høyt akademisk nivå med topp moderne fasiliteter. De satser stort på lærerstaben, utstyr og studentservice. Her blir du godt tatt vare på og godt forberedt for din fremtidige karriere. Universitetet har et globalt nettverk av tidligere studenter (alumni) som består av over 170 000 studenter.

Studiene

Fagskolestudenter fra Fagskolen Kristiania kan søke på følgende bachelorstudier:

StudiumVarighetStudiestart
Film
BA (Hons) Film and Television Production1 årSeptember
Grafisk design
BA (Hons) Graphic Design1 årSeptember
Illustrasjon
BA (Hons) Illustration1 årSeptember
Interaksjonsdesign
BA (Hons) Digital Media Design1 årSeptember
Interiørdesign og romarkitektur
BA (Hons) Interior Architecture and Design1 årSeptember

Opptakskrav

Bestått fagskolestudium ved Fagskolen Kristiania, portfolio og 3 i engelsk fra videregående skole eller bestått engelsktest. Mer informasjon om de ulike opptakskravene finner du under praktisk informasjon.

Campus

University of Hertfordshire har to campus; College Lane og de Havilland. Campusene ligger i Hatfield som er like nord for London. Universitetet har de siste årene bygget mange nye fasiliteter for sine studenter, deriblant Sports Village som er et moderne idrettsanlegg med svømmehall, klatrevegg og treningsaler for de fleste sportsaktiviteter. Universitetet har over 100 ulike studentforeninger og i deres egne lokaler – Forum Hertforshire – arrangerer studentene mange ulike events, fester og konserter. På campus fins det også flere kafeer, kantiner, studentpuber og en butikk drevet av The Student Union.

Universitetet driver en egen busservice som heter Uno og som frakter studentene til og fra universitetet og de småbyene som ligger rundt. Det går også ofte tog fra Hatfield og til King’s Cross i London.

Bomuligheter

Du har helt sikkert begynt å tenke på hvordan du ønsker å bo under ditt studieopphold i England. UH har studentboliger, som de i England kaller halls of residence og som førsteårsstudent er du garantert boplass. Hvis du heller vil bo utenfor campus bor de fleste nordmenn i kollektiv sammen med andre studenter.

For informasjon om bomuligheter se; Student Accommodation og Accommodation for International students

Off campus accommodation
Om du ønsker å finne bolig på egen hånd anbefaler vi at du ikke binder deg til noe før du kommer frem, men heller går på visninger de første dagene etter at du har ankommet Hatfield. University of Hertfordshire har også tips og råd du kan bruke som utgangspunkt for å finne bolig utenfor campus. Universitetet kan også være behjelpelig med å lese gjennom og gi råd om leiekontrakten. Sjekk sidene

Hvis du trenger midlertidig bolig de første dagene eller uken i Hatfield, kan du forhåndsbestille det enkelt via nettet. Avhengig av ditt budsjett så kan du velge mellom hotell, bed and breakfast eller Airbnb.

Tips fra studenter.
Om du skal benytte deg av en utleiemegler bør du ha tenkt på følgende:

  • Hvor nært skolen ønsker jeg å bo?
  • Hvor mye ønsker jeg å betale i måneden for å bo der?
  • Ønsker jeg leilighet eller hus?
  • Skal jeg bo alene eller sammen med noen?

De aller fleste utleiebyråer / utleiere krever at du har en slags verge eller kausjonist. Om du ikke har det, må du belage deg på at du kanskje må betale hele leiebeløpet på forskudd, eventuelt for det første halve året. Dette varierer og det er ikke alle som krever det, men du må være forberedt på det kan skje.

Alle utleiemeglere har administration fees, og de trenger absolutt ikke å være så høye. Vi har eksempl fra 4 studenter som opplevde  at to av studentene måtte betale nesten 2000 NOK i adminitration fees, mens de to andre betalte kun 2-300 NOK. Sjekk derfor dette med utleiemegleren før du benytter deg av deres tjeneste.

Byen

Hertfordshire County er et grevskap i England og det bor godt over 1 million mennesker i dette området. Hatfield er en av tettstedene i Hertfordshire og har ca. 30 000 innbyggere. Byen ligger like nord for London, kun 20 minutter med tog fra sentrum av hovedstaden. Hatfield domineres av universitetet med sine to store campus, og studentene setter naturligvis et ungdommelig preg på tettstedet. Sentrum av Hatfield er lite og består hovedsakelig av et stort kjøpesenter, så det meste av aktivitetene som studentene deltar på foregår på universitetet. Studentene samles på The Forum Hertforshire som har små og store arrangementer de fleste kveldene i uka. Londons enorme tilbud er rett rundt hjørnet, og når storbypulsen lokker, er det raskt og enkelt å komme seg dit.

Bestill studieveiledning

Faktaruten

Aktuelle studier:
Film, grafisk design, illustrasjon, interaksjonsdesign, interiørdesign og romarkitektur

Campus:
Hatfield

Studenter:
27200

Studiestart:
September

Mer info:
Universitetets hjemmeside

Intervju

Stine Ugland

Stine Ugland

BA (HONS) Interior Architecture and Design

Studieåret mitt var helt fantastisk; fra jeg kom dit til jeg dro hjem for siste gang hadde jeg det så bra. Jeg valgte å bo på campus og der var det alltid mye liv og god stemning (akkurat som på film). Jeg fikk meg raskt gode venner og vi fant på så mye gøy, både å campus og på turer til London.

Webinarer

Fagspesifikke webinarer for deg som vil bygge på din utdanning til en bachelorgrad i utlandet.

Film

Grafisk design

Illustrasjon

Interiør

Musikkdesign