Fra fagskole til bachelor i utlandet

University of Hertfordshire

University of Hertfordshire

Like nord for hovedstaden, med bare 20 minutters reise fra Kings Cross i London, ligger University of Hertfordshire. Dette er et moderne og innovativt universitet med store ambisjoner, som tiltrekker seg studenter fra hele verden. Her legger de stor vekt på at studiene skal være tilpasset dagens arbeidsmarked.

Hertfordshire er kåret til Top New UK University og ranket blant de 4% beste universitetene i verden av Times Higher Education. Universitetet er også Storbritannias fremste såkalte business-facing university. Det betyr at de stadig utvikler nye og kreative studieprogrammer og metoder for studenter, lærere og forskere. Studiene på UH skal være relevante for institusjoner og bedrifter, nasjonalt så vel som internasjonalt. Studentene skal etter endt eksamen være attraktive jobbkandidater og svært mange av dem går raskt ut i relevant jobb etter studiene. Studiemiljøet er bærer preg av entreprenørskap og UH setter alltid studentene i sentrum.

Hvert år kommer studenter fra rundt 90 land hit for å studere. UH tilbyr utdanning av høy kvalitet og på et høyt akademisk nivå med topp moderne fasiliteter. De satser stort på lærerstaben, utstyr og studentservice. Her blir du godt tatt vare på og godt forberedt for din fremtidige karriere. Universitetet har et globalt nettverk av tidligere studenter (alumni) som består av over 170 000 studenter.

Studiene

Fagskolestudenter fra Fagskolen Kristiania kan søke på følgende bachelorstudier:

Studium Varighet Studiestart
Film
BA (Hons) Film and Television Production 1 år September
Grafisk design
BA (Hons) Graphic Design 1 år September
Illustrasjon
BA (Hons) Illustration 1 år September
Interiør
BA (Hons) Interior Architecture and Design 1 år September
Musikkdesign
BSc (Hons) Music and Sound Design Technology 1 år September

Opptakskrav

Bestått fagskolestudium ved Fagskolen Kristiania, portfolio og 3 i engelsk fra videregående skole eller bestått engelsktest. Mer informasjon om de ulike opptakskravene finner du under praktisk informasjon.

Campus

University of Hertfordshire har to campus; College Lane og de Havilland. Campusene ligger i Hatfield som er like nord for London. Universitetet har de siste årene bygget mange nye fasiliteter for sine studenter, deriblant Sports Village som er et moderne idrettsanlegg med svømmehall, klatrevegg og treningsaler for de fleste sportsaktiviteter. Universitetet har over 100 ulike studentforeninger og i deres egne lokaler – Forum Hertforshire – arrangerer studentene mange ulike events, fester og konserter. På campus fins det også flere kafeer, kantiner, studentpuber og en butikk drevet av The Student Union.

Universitetet driver en egen busservice som heter Uno og som frakter studentene til og fra universitetet og de småbyene som ligger rundt. Det går også ofte tog fra Hatfield og til King’s Cross i London.

Bomuligheter

UH har studentboliger, som de i England kaller halls of residence, på begge campus. Som førsteårsstudent er du garantert boplass. Hvis du heller vil bo utenfor campus er det mange leiligheter og hus til leie i området. De fleste nordmenn bor i kollektiv sammen med andre studenter. Det er også mulig å bo med en engelsk vertsfamilie. Som student på Hertfordshire får du betydelig billigere bokostnader enn i sentrale London. Universitetet henter nye studenter gratis på Heathrow flyplass ved studiestart i september.

Byen

Hertfordshire County er et grevskap i England og det bor godt over 1 million mennesker i dette området. Hatfield er en av tettstedene i Hertfordshire og har ca. 30 000 innbyggere. Byen ligger like nord for London, kun 20 minutter med tog fra sentrum av hovedstaden. Hatfield domineres av universitetet med sine to store campus, og studentene setter naturligvis et ungdommelig preg på tettstedet. Sentrum av Hatfield er lite og består hovedsakelig av et stort kjøpesenter, så det meste av aktivitetene som studentene deltar på foregår på universitetet. Studentene samles på The Forum Hertforshire som har små og store arrangementer de fleste kveldene i uka. Londons enorme tilbud er rett rundt hjørnet, og når storbypulsen lokker, er det raskt og enkelt å komme seg dit.

Bestill studieveiledning

Faktaruten

Aktuelle studier:
film, grafisk design, illustrasjon, interiør, musikkdesign

Campus:
Hatfield

Studenter:
27200

Internasjonale:
2800

Studiestart:
sept

Mer info:
Universitetets hjemmeside

Intervju

Stine Ugland

Stine Ugland

BA (HONS) Interior Architecture and Design

Studieåret mitt var helt fantastisk; fra jeg kom dit til jeg dro hjem for siste gang hadde jeg det så bra. Jeg valgte å bo på campus og der var det alltid mye liv og god stemning (akkurat som på film). Jeg fikk meg raskt gode venner og vi fant på så mye gøy, både å campus og på turer til London.

Webinarer

Fagspesifikke webinarer for deg som vil bygge på din utdanning til en bachelorgrad i utlandet.

Film

Grafisk design

Illustrasjon

Interiør

Musikkdesign