Fra fagskole til bachelor i utlandet

Solent University

Solent University

Solent University – tidligere Southampton Solent University – er svært populært blant norske studenter og det fins en egen norsk forening på campus. Universitetet er en av de yngste i England og tilbyr praktisk rettede studier som er tilpasset arbeidslivet. De tilbyr god oppfølging av sine studenter, og er kjent for sitt gode og internasjonale studentmiljø.

Universitetet fikk i 2005 status som universitet og er dermed ett av Storbritannias yngste. Solent University ligger i den hyggelige havnebyen Southampton på Englands østkyst, kun en times togreise fra London. Et perfekt studiested for den som vil være nær hovedstaden, men som ønsker å bo i en middels storby med billigere bokostnader.

Solent University het tidligere Southampton Institute, deretter Southampton Solent University og har en lang historie som utdanningsinstitusjon før de fikk universitetsstatus. Universitetet er velkjent for å kombinere undervisning, forskning og samarbeid med bedrifter. Det legges stor vekt på å gi studentene de beste forutsetningene for en fremtidig karriere. Lærerne på Solent University har alle egen arbeidslivserfaring fra sitt fagområdet og er kjent for sitt brennende engasjement, noe som bidrar til et inspirerende studiemiljø.

Universitetet tar imot mange internasjonale studenter fra alle verdenshjørner, og tar med sin gode service ekstra godt vare på disse studentene.

Studiene

Fagskolestudenter fra Fagskolen Kristiania kan søke på følgende bachelorstudier:

StudiumVarighetStudiestart
App-programmering
BSc (Hons) Software Engineering1 årSeptember
Fashion Brand Communication
BA (Hons) Fashion Styling & Creative Direction2 årSeptember
BA (Hons) Fashion & Beauty Media2 årSeptember
BA (Hons) Fashion Management with Marketing1 årSeptember
Film
BA (Hons) Film and Television1 årSeptember
BA (Hons) Media Production1 årSeptember
Grafisk design
BA (Hons) Graphic Design1 årSeptember
Illustrasjon
BA (Hons) Illustration1 årSeptember
Interiørdesign og romarkitektur
BA (Hons) Interior Design1 årSeptember
BA (Hons) Interior Design Decoration1 årSeptember
Musikkdesign
BA (Hons) Popular Music Performance and Production1 årSeptember
BA (Hons) Digital Music1 årSeptember
BMus (Hons) Popular Music Performance1 årSeptember
BSc (Hons) Popular Music Production1 årSeptember
Prosjektledelse
BSc (Hons) International Business Management2 årSeptember
BSc (Hons) Business Management with Marketing2 årSeptember
BSc (Hons) Business Management2 årSeptember
Reklame og merkekommunikasjon
BSc (Hons) Business Management1 årSeptember
BSc (Hons) Business Management with Marketing1 årSeptember
BSc (Hons) International Business Management1 årSeptember
Spillgrafikk og animasjon (avtaler under vurdering)
BA (Hons) Animation1 årSeptember
Spillutvikling
BA (Hons) Computer Games Design1 årSeptember
BA (Hons) Digital Arts Top-Up1 årSeptember

Opptakskrav

C-snitt fra fagskolestudium ved Fagskolen Kristiania, portfolio og 3 i engelsk fra videregående skole eller bestått engelsktest. Mer informasjon om de ulike opptakskravene finner du under praktisk informasjon.

Campus

Solent University har et campus som ligger svært sentralt med gangavstand til sentrum og togstasjonen. Store deler av universitetet har de siste årene blitt renovert og de har gode fasiliteter for sine studenter med IT-senter, bibliotek og ulike studioer for de kreative utdanningene. På campus fins det en kantine med mange valgmuligheter, kafe, studentpub, treningssenter og en butikk som drives av Student Union. Her er det et bredt utvalg av studentforeninger og aktiviteter som du kan bli med på. Universitetet har mange norske studenter og her fins det til og med en egen norsk forening på campus. Hvis du får hjemlengsel er det mange nordmenn som du kan være sammen med og i løpet av studieåret arrangerer de egne fester, der i blant Norwegians night out.

Bomuligheter

Solent University har totalt seks halls of residence med egne studentboliger i gåavstand til campus. Universitetet har et boligkontor som hjelper studentene med å finne bolig på eller utenfor campus. Det finnes alternativer i forskjellige prisklasser, og internasjonale studenter er garantert hjelp med bolig dersom de søker i god tid. De fleste norske studenter pleier å leie privat leilighet som de deler med andre medstudenter.

Her er noen tips for deg som vi se på bolig alternativene.

On campus accommodation
Om du ønsker å bo på campus, kan du finne informasjon, priser og søknadsskjemaer på denne siden: https://www.solent.ac.uk/studying-at-solent/accommodation

Off campus accommodation
Om du ønsker å finne bolig på egen hånd anbefaler vi at du ikke binder deg til noe før du kommer frem, men heller går på visninger de første dagene etter at du har ankommet Southampton. Universitetet har også tips og råd du kan bruke som utgangspunkt for å finne bolig utenfor campus. Sjekk deres nettside her: https://www.solent.ac.uk/studying-at-solent/accommodation/find-a-home/private-sector

Universitetet kan også være behjelpelig med å lese gjennom og gi råd om leiekontrakten.Ta kontakt med Accommodation office om dere har noen spørsmål: accommodation@solent.ac.uk

Linker til private studentboliger hvor alt av typiske boutgifter er inkludert

Andre linker som du kan bruke

Hvis du trenger midlertidig bolig de første dagene eller uken i Southampton, kan du forhåndsbestille det enkelt via nettet. Avhengig av ditt budsjett så kan du velge mellom hostel, hotell, bed and breakfast eller Airbnb.

Tips fra studenter
Om du velger å bo utenfor campus bør du dra til Bedford og London Road så snart du har ankommet Southampton. Dette er et område med masse utleiebyråer som er behjelpelige med å finne bolig.

Før du drar dit bør du ha tenkt på følgende:

  • Hvor nært skolen ønsker jeg å bo?
  • Hvor mye ønsker jeg å betale i måneden for å bo der?
  • Ønsker jeg leilighet eller hus?
  • Skal jeg bo alene eller sammen med noen?

De aller fleste utleiebyråer / utleiere krever at du har en slags verge eller kausjonist. Om du ikke har det, må du belage deg på at du kanskje må betale hele leiebeløpet på forskudd, eventuelt for det første halve året. Dette varierer og det er ikke alle som krever det, men du må være forberedt på det kan skje.

Alle utleiemeglere har administration fees, og de trenger absolutt ikke å være så høye. Vi har eksempel fra 4 studenter som opplevde at to av studentene måtte betale nesten 2000 NOK i adminitration fees, mens de to andre betalte kun 2-300 NOK. Sjekk derfor dette med utleiemegleren før du benytter deg av deres tjeneste.

Byen

Den klassiske havnebyen Southampton har med sine 250 000 innbyggere vokst mye det siste tiåret. I sentrum råder en flerkulturell atmosfære, og byen kan by på et rikt uteliv og gode shoppingmuligheter. Byens stolthet er fotballaget Southampton F.C. også kalt the saints, som de siste årene har spilt i Premier League. I Southampton finnes det også en god del historie å utforske, ettersom det var herfra Titanic la fra kai for første og siste gang. Den berømte forfattaren Jane Austen har også satt preg på byen. De mange studentene fra inn- og utlandet setter sitt preg på byene og studentene har alle forutsetninger for å finne seg godt til rette her. London er kun en times togtur unna, så det er også fult mulig å få oppleve verdensmetropolen med jevne mellomrom i løpet av studieåret.

Bestill studieveiledning

Faktaruten

Aktuelle studier:
3D & animasjon, app-programmering, film, grafisk design, illustrasjon, interiørdesign og romarkitektur, motedesign, moteindustri, musikkdesign, prosjektledelse, reklame og merkekommunikasjon, spillgrafik og animasjon, spillutvikling

Campus:
Southampton

Studenter:
18000

Studiestart:
September

Mer info:
Universitetets hjemmeside

Intervju

Maria Hunvik

Maria Hunvik

BA (HONS) Graphic Design

Året var svært lærerikt og utfordrande. Å ha timar og innleveringar på engelsk har gjort engelsken min mykje bedre. I tillegg blir du kjent med både engelske og internasjonale studentar. Eg vil absolutt anbefale andre å studere på Solent University fordi dei har ein god kompetanse i sitt fagfelt.

Webinarer

Fagspesifikke webinarer for deg som vil bygge på din utdanning til en bachelorgrad i utlandet.

3d og animasjon

Film

Grafisk design

Illustrasjon

Interiør

Musikkdesign

Reklame og merkekommunikasjon

Spillutvikling