Fra fagskole til bachelor i utlandet

Solent University

Solent University

Solent University – tidligere Southampton Solent University – er svært populært blant norske studenter og det fins en egen norsk forening på campus. Universitetet er en av de yngste i England og tilbyr praktisk rettede studier som er tilpasset arbeidslivet. De tilbyr god oppfølging av sine studenter, og er kjent for sitt gode og internasjonale studentmiljø.

Universitetet fikk i 2005 status som universitet og er dermed ett av Storbritannias yngste. Solent University ligger i den hyggelige havnebyen Southampton på Englands østkyst, kun en times togreise fra London. Et perfekt studiested for den som vil være nær hovedstaden, men som ønsker å bo i en middels storby med billigere bokostnader.

Solent University het tidligere Southampton Institute, deretter Southampton Solent University og har en lang historie som utdanningsinstitusjon før de fikk universitetsstatus. Universitetet er velkjent for å kombinere undervisning, forskning og samarbeid med bedrifter. Det legges stor vekt på å gi studentene de beste forutsetningene for en fremtidig karriere. Lærerne på Solent University har alle egen arbeidslivserfaring fra sitt fagområdet og er kjent for sitt brennende engasjement, noe som bidrar til et inspirerende studiemiljø.

Universitetet tar imot mange internasjonale studenter fra alle verdenshjørner, og tar med sin gode service ekstra godt vare på disse studentene.

Studiene

Fagskolestudenter fra Fagskolen Kristiania kan søke på følgende bachelorstudier:

Studium Varighet Studiestart
3D & animasjon
BA (Hons) Animation 1 år September
Film
BA (Hons) Film and Television 1 år September
BA (Hons) Media Production 1 år September
Grafisk design
BA (Hons) Graphic Design 1 år September
Illustrasjon
BA (Hons) Illustration 1 år September
Interiør
BA (Hons) Interior Design 1 år September
BA (Hons) Interior Design Decoration 1 år September
Musikkdesign
BSc (Hons) Popular Music Production 1 år September
BMus (Hons) Popular Music Performance 1 år September
BA (Hons) Digital Music 1 år September
Reklame og merkekommunikasjon
BSc (Hons) Business Management 1 år September
BSc (Hons) International Business Management 1 år September
BSc (Hons) Business Management with Marketing 1 år September
Spillutvikling
BA (Hons) Computer Games Design 1 år September
BA (Hons) Digital Arts Top-Up 1 år September

Opptakskrav

C-snitt fra fagskolestudium ved Fagskolen Kristiania, portfolio og 3 i engelsk fra videregående skole eller bestått engelsktest. Mer informasjon om de ulike opptakskravene finner du under praktisk informasjon.

Campus

Solent University har et campus som ligger svært sentralt med gangavstand til sentrum og togstasjonen. Store deler av universitetet har de siste årene blitt renovert og de har gode fasiliteter for sine studenter med IT-senter, bibliotek og ulike studioer for de kreative utdanningene. På campus fins det en kantine med mange valgmuligheter, kafe, studentpub, treningssenter og en butikk som drives av Student Union. Her er det et bredt utvalg av studentforeninger og aktiviteter som du kan bli med på. Universitetet har mange norske studenter og her fins det til og med en egen norsk forening på campus. Hvis du får hjemlengsel er det mange nordmenn som du kan være sammen med og i løpet av studieåret arrangerer de egne fester, der i blant Norwegians night out.

Bomuligheter

Solent University har totalt seks halls of residence med egne studentboliger i gåavstand til campus. Universitetet har et boligkontor som hjelper studentene med å finne bolig på eller utenfor campus. Det finnes alternativer i forskjellige prisklasser, og internasjonale studenter er garantert hjelp med bolig dersom de søker i god tid. De fleste norske studenter pleier å leie privat leilighet som de deler med andre medstudenter.

Byen

Den klassiske havnebyen Southampton har med sine 250 000 innbyggere vokst mye det siste tiåret. I sentrum råder en flerkulturell atmosfære, og byen kan by på et rikt uteliv og gode shoppingmuligheter. Byens stolthet er fotballaget Southampton F.C. også kalt the saints, som de siste årene har spilt i Premier League. I Southampton finnes det også en god del historie å utforske, ettersom det var herfra Titanic la fra kai for første og siste gang. Den berømte forfattaren Jane Austen har også satt preg på byen. De mange studentene fra inn- og utlandet setter sitt preg på byene og studentene har alle forutsetninger for å finne seg godt til rette her. London er kun en times togtur unna, så det er også fult mulig å få oppleve verdensmetropolen med jevne mellomrom i løpet av studieåret.

Bestill studieveiledning

Faktaruten

Aktuelle studier:
3D & animasjon, film, grafisk design, illustrasjon, interiør, musikkdesign, reklame og merkekommunikasjon

Campus:
Southampton

Studenter:
18000

Internasjonale:
2000

Studiestart:
sept

Mer info:
Universitetets hjemmeside

Intervju

Maria Hunvik

Maria Hunvik

BA (HONS) Graphic Design

Året var svært lærerikt og utfordrande. Å ha timar og innleveringar på engelsk har gjort engelsken min mykje bedre. I tillegg blir du kjent med både engelske og internasjonale studentar. Eg vil absolutt anbefale andre å studere på Solent University fordi dei har ein god kompetanse i sitt fagfelt.

Webinarer

Fagspesifikke webinarer for deg som vil bygge på din utdanning til en bachelorgrad i utlandet.

3d og animasjon

Film

Grafisk design

Illustrasjon

Interiør

Musikkdesign

Reklame og merkekommunikasjon

Spillutvikling