Fra fagskole til bachelor i utlandet

Deakin University

Deakin University

Deakin University er et moderne universitet og ett av Australias største. Studiene er fleksible og gir deg muligheten til å skreddersy utdanningen din etter dine interesser og behov. Universitetet har internasjonal anseelse og er det eneste i landet som to ganger har blitt belønnet med den prestisjetunge prisen University of the Year.

Deakin University legger stor vekt på å forberede studentene på arbeidsmarkedets stadig økende krav. Med en god sammensetning av relevante emner, moderne utstyr og en engasjert lærerstab, gjør de sitt ytterste for å gjøre studentene godt rustet til sine fremtidige karrierer. Universitetet har et tett samarbeid med næringslivet, og mange studier har praksis som en viktig del av utdanningen.

Studiene

Fagskolestudenter fra Fagskolen Kristiania kan søke på følgende bachelorstudier:

StudiumVarighetStudiestart
Film
Bachelor of Film, Television and Animation1 årFebruar og juli
Grafisk design
Bachelor of Design (Communication Design)1 årFebruar og juli
Illustrasjon
Bachelor of Design (Communication Design)1 årFebruar og juli
Reklame og merkekommunikasjon
Bachelor of Communication (Advertising)1 årFebruar og juli

Opptakskrav

Bestått fagskolestudium ved Fagskolen Kristiania, portfolio og 4 i engelsk fra videregående skole eller bestått engelsktest. Mer informasjon om de ulike opptakskravene finner du under praktisk informasjon.

Campus

Deakin har sitt hovedcampuset er i Burwood, som er en hyggelig forstad like utenfor Melbourne. På campus fins alle fasiliteter som studentene trenger med nye IT-labs, bibliotek, kafeer, restauranter og for ikke å glemme flotte fasiliteter innen sport, film/TV-produksjon og teater. Deakin har en rekke ulike institutter og egen forskningspark. Motion Laben er et supermoderne anlegg som brukes innenfor mange fagområder, for eksempel mediestudier, dans, film og spillutvikling.

Bomuligheter

Du har helt sikkert begynt å tenke på hvordan du ønsker å bo under ditt studieopphold i Australia. Her er noen tips som du kan ta med deg.

Om du ønsker å bo på campus, så kan du få mer informasjon og bestille det her: www.deakin.edu.au/studentlife/residences/index.php

Om du ønsker å bo utenfor campus er Deakin HouseMe en databas for å søke etter bolig i nærheten av de ulike campusene. https://studystays.deakin.edu.au/.

For å finne leilighet på det private markedet, kan du også benytte deg av disse sidene:

Om du ønsker å finne bolig på egen hånd anbefaler vi at du ikke binder deg til noe før du kommer frem, men heller går på visninger de første dagene etter at du har ankommet Melbourne. Hvis du trenger midlertidig bolig de første dagene eller uken i Melbourne, kan du forhåndsbestille det enkelt via nettet. Avhengig av ditt budsjett så kan du velge mellom hostel, hotell eller Airbnb. Mange velger å bestille et typisk Backpacker-hostel som ofte har studentvennlige priser.

Deakin oppfordrer alle til å sikre at du forstår dine rettigheter og plikter som leietaker se mer informajson på

Du kan også få tips og råd fra studentorganisasjonen DUSA (Deakin University Student Association).

Byen

Melbourne er med sine 5 millioner innbyggere den største byen i Victoria, som er Australias sørligste delstat. Dette er en verdensmetropol i særklasse. Byen er omringet av vakker natur med store kontraster; landskapet går fra hav og strand, til fjell og skog, før det går over til ørken. Melbourne har et europeisk preg, og at det er lett for oss skandinaver å trives her.

Melbourne er også kjent som Australias hovedstad for design, kulturliv og idrett. Surfekulturen er populær i Melbourne, og ved kysten utenfor byen arrangeres mange konkurranser og arrangementer ved noen av verdens beste surfestrender. Den som ikke er interessert i bølgenes krefter, kan i stedet ta turen til området St. Kilda. Her er en flott bystrand, og langs strandpromenaden ligger restaurantene og barene tett. Med en herlig miks av mennesker, kultur, strand, hav og sol er det ikke så rart at Melbourne gang på gang blir kåret til «the most liveable city in the world”. Byen har dessuten flere år blitt kåret til både Australias og verdens beste studentby.

Bestill studieveiledning

Faktaruten

Aktuelle studier:
Film, grafisk design, illustrasjon, reklame og merkekommunikasjon

Campus:
Melbourne og Geelong

Studenter:
65000

Studiestart:
Februar og juli

Mer info:
Universitetets hjemmeside

Intervju

Marie Lyster Hoff

Marie Lyster Hoff

Bachelor of Communication – Advertising

Studieåret har vært veldig bra og jeg er veldig fornøyd med fagene og klassen. Jeg anbefaler Deakin på det sterkeste. Det er et godt miljø og mennesker fra verden rundt, noe jeg syntes var utrolig kult. Skolen i seg selv er også veldig fin.

Webinarer

Fagspesifikke webinarer for deg som vil bygge på din utdanning til en bachelorgrad i utlandet.

Film

Grafisk design

Illustrasjon

Reklame og merkekommunikasjon