Fra fagskole til bachelor i utlandet

Billy Blue College of Design

Billy Blue College of Design

Billy Blue College of Design er perfekt for deg som ønsker å studere design i et kreativt, pulserende og inspirerende miljø. Skolen er en rendyrket designskole som har et tett samarbeid med design- og reklamebransjen i Sydney, Melbourne og Brisbane. Undervisningen foregår i små klasser med et snitt på 15 studenter og skolen er kjent for å ha et veldig bra studiemiljøet.

Billy Blue har et tett samarbeid med foregangsbedrifter innen design og samtlige lærere er fremdeles aktive i bransjen. Da konsulentbyrået ”Billy Blue Creative” grunnla skolen i 1987 startet de med studieplasser for et fåtall studenter, som senere var tiltenkt å jobbe for bedriften. Frem til i dag har de vokst til å bli en ledende designskole med totalt 900 studenter. De fleste studentene er fra Australia og dette gir deg gode muligheter for å bli kjent med den gjestfrie australske kulturen. Studentene holder et gjennomgående høyt nivå og Billy Blue har et godt rykte i både inn- og utland.

Studier

Fagskolestudenter fra Fagskolen Kristiania kan søke på følgende bachelorstudier:

StudiumVarighetStudiestart
Grafisk design
Bachelor of Communication Design1 årFebruar, juni og september
Interaksjonsdesign
Bachelor of UX and Web Design1 årFebruar, juni og september
Spillutvikling
Bachelor of Game Design and Development1 årFebruar, juni og september

Opptakskrav

Bestått fagskolestudium ved HK og 3 i engelsk fra videregående skole eller bestått engelsktest. Mer informasjon om de ulike opptakskravene finner du under praktisk informasjon.

Campus

Sydney Campus

Skolen ligger i bydelen Ultimo, som er et spennende og livlig forretningsdistrikt i Sydney, ikke langt fra Sydney Harbour og Central Business District. Skolen flyttet til nye lokaler i 2014 og har vunnet priser for interiøret; for eksempel the Excellence award for “Best Interior Fitout” kåret av New South Wales Master Builders Association.

Bygget er fra 1911 og ble opprinnelig brukt som lager for ull. Inne på dette oppussede campus finner du moderne studiefasiliteter og alt du trenger for å lage fremtiden din. Med åpne områder og en kreativ læringsmiljø vil du lere deg samarbeid og entreprenørskap.  I tilegg til alt du trenger for studiene finner du også kafé og studentkjøkken på campus og du er bare noen få minutter fra byens viktige transportforbindelser, restauranter og butikker.

Melbourne campus

Flinders Street campus tilbyr høyteknologiske fasiliteter i hjertet av Melbourne Central Business District. Bare et steinkast unna, er campusen omgitt av noen av Australias mest berømte kulturelle knutepunkter. På campus finner du kliniske laboratorier med simuleringsrom, high-fidelity utstillingsdukker og toppmoderne utstyr. Skolen har en åpen dør-policy, som betyr at du alltid vil føle deg komfortabel med å få mest mulig ut av studiene.

Brisbane campus

Fortitude Valley campus ligger på klipper med utsikt over Brisbane River i utkanten av Brisbanes Central Business District. På campus finner du den seneste digitale tekniken og klasserom som oppmuntrer til samarbeid. Studentene har tilgang til datalab og stasjonære datamaskiner 24/7 og det finnes bibliotek og Media Lab for leie av utstyr. Campus ligger nær transportforbindelser og på Student Services finner du et vennskaplig supportteam.

Bomuligheter

Når du har mottatt studieplass ved Billy Blue/Torrens, bør du se etter bolig som passer dine behov og budsjett. Billy Blue tilbyr ikke bolig på campus så det vanligste er at du finner bolig på egen hånd.

Personalet på Billy Blue hjelper gjerne til med å gi deg tips til boalternativer. Billy Blue har et samarbeid med Scape Student Accommodation og Amberstudent Accommodation.

Andre alternativer for bolig er:

Unilodge som er et populært alternativ blant studenter i Australia og et av de største studentboligselskapene. Her kan du søke etter overnatting avhengig av by og område.

Infinity place Melbourne er studentboliger som ligger nord for CBS (Central Business District) i sentrale Melbourne. De tilbyr moderne rom hvor du kan velge mellom ulike størrelser og prisopplegg.

Det finnes også en rekke Facebook-grupper hvor ledige leiligheter og rom annonseres. Andre utleiesider som du kan sjekke ut er:

https://www.gumtree.com.au/

https://flatmates.com.au/sydney

https://au.roomgo.net/

Byene

Brisbane

Brisbane har 2,5 millioner innbyggere og er hovedstad i delstaten Queensland. Byen har flere ganger blitt rangert som en av verdens beste byer å bo i. Til tross for at dette er en storby har Brisbane en avslappet og hyggelig atmosfære med mange grønne lunger. Byen har en bredt kulturtilbud, et livlig uteliv, utallige restauranter og kafeer, en flott bystrand og mange idrettsarrangement. Befolkning er multikulturell og åpne for både nye inntrykk og nye mennesker. Det er ikke rart at tusenvis av internasjonale studenter hvert år finner veien hit.

Brisbane er kjente for sitt subtropiske klima, og er populære reisemål for backpackere og surfere. Klimaet her er behagelig og de har hele 245 soldager i året. Området er skånet fra den mer intense varmen i tropiske nord. Det fordelaktige klimaet bidrar til at innbyggerne har en avslappet livsstil og tiltrekker seg stadig nye innbyggere fra både inn- og utland.

Melbourne

Melbourne er med sine 5 millioner innbyggere den største byen i Victoria, som er Australias sørligste delstat. Dette er en verdensmetropol i særklasse. Byen er omringet av vakker natur med store kontraster; landskapet går fra hav og strand, til fjell og skog, før det går over til ørken. Melbourne har et europeisk preg, og at det er lett for oss skandinaver å trives her.

Melbourne er også kjent som Australias hovedstad for design, kulturliv og idrett. Surfekulturen er populær i Melbourne, og ved kysten utenfor byen arrangeres mange konkurranser og arrangementer ved noen av verdens beste surfestrender. Den som ikke er interessert i bølgenes krefter, kan i stedet ta turen til området St. Kilda. Her er en flott bystrand, og langs strandpromenaden ligger restaurantene og barene tett. Med en herlig miks av mennesker, kultur, strand, hav og sol er det ikke så rart at Melbourne gang på gang blir kåret til «the most liveable city in the world”. Byen har dessuten flere år blitt kåret til både Australias og verdens beste studentby.

Sydney

Sydney er en multikulturell by med mer enn 5 millioner innbyggere og ligger på den australske østkysten. Byen kommer alltid høyt på listene over de beste byene i verden å bo i. Byen byr på et fantastisk utvalg av det meste; fantastiske strender, massevis av sport og fritidsaktiviteter, shopping i overflod, stort utvalg av restauranter og kafeer og ikke å glemme et pulserende natteliv.

Sydney er en utrolig vakker by og hvem har ikke sett bilder av Operahuset eller Sydney Harbour bridge, to kjente landemerker i byen. The Rocks er et veldig fint område med koselige kafeer og er Sydneys «gamleby». Havet er en viktig komponent i Sydneyinnbyggernes daglige liv, så ikke gå glipp av et besøk til en av de mange fantastiske strendene som Manly, Bondi eller Coogee beach.

Bestill studieveiledning

Faktaruten

Aktuelle studier:
3d og animasjon, film, grafisk design, interaksjonsdesign, spillgrafikk og animasjon, spillutvikling

Campus:
Sydney, Melbourne og Brisbane

Studenter:
900

Studiestart:
Februar, juni og september

Mer info:
Universitetets hjemmeside

Intervju

Norunn Eftestøl Grødeland

Norunn Eftestøl Grødeland

Bachelor of Communication Design

Jeg valgte Billy Blue fordi det er et lite college, med små klasser som spesialiserer seg på kreative fag. Fordi de har små klasser får hver student mer tid med læreren og det blir et bedre klassemiljø.