Fra fagskole til bachelor i utlandet

University of Derby

University of Derby

University of Derby er et innovativt samarbeidsuniversitet som ligger plassert midt i hjertet av England. Universitetet tilbyr et bredt spekter av studier i et kreativt studiemiljø. De siste årene har universitetet investerte 200 millioner pund i nye fasiliteter for studentene. Universitetet er dessuten ranket blant de 20 beste innen kreative studier av The Guardien Guide 2019.

University of Derby (UoD) tilbyr studier tilpasset næringslivets krav. Når du velger å studere på University of Derby får du fordelen av topp moderne fasiliteter og høyt rankede studier som er utformet slik at du skal bli attraktiv for arbeidsgivere. Fokus på videre karriere og samarbeid med næringslivet i studiene er nok noe av grunnen til at universitetet lykkes godt med å få sine studenter ut i arbeid. Hele 96,9 % av studentene går videre ut i relevant jobb innen 6 måneder etter siste eksamen, noe som er best i regionen og på topp 15 i hele landet.

Studentene setter sitt preg på bylivet i Derby, som er en mellomstor by ikke langt fra velkjente Nottigham og millionbyen Birmingham. Som student på Derby får du betydelig laver bokostnader enn i de større byene i England, så Lånekassepengene strekker her litt lenger.

Studiene

Fagskolestudenter fra Fagskolen Kristiania kan søke på følgende bachelorstudier:

Studium Varighet Studiestart
3D & animasjon
Animation BA (Hons) 1 år September
Film
BA (Hons) Film Production, til september 2022 1 år September
Film and High-end Television Production BA (Hons), fra september 2023 1 år September
Grafisk design
Graphic Design BA (Hons) 1 år September
Illustrasjon
Illustration BA (Hons) 1 år September
Interiør
Interior Design BA (Hons) 1 år September
Musikkdesign
Popular Music BA (Hons) 1 år September
Music Production BSc (Hons) 1 år September
Produktdesign
Product Design BA/BSc (Hons) 1 år September
Reklame og merkekommunikasjon
Media Production (Top-Up) BA (Hons) 1 år September

Opptakskrav

Bestått fagskolestudium ved Fagskolen Kristiania, portfolio og 4 i engelsk fra videregående skole eller bestått engelsktest. Mer informasjon om de ulike opptakskravene finner du under praktisk informasjon.

Campus

Universitetet har to campus; Derby og Chesterfield. De fleste studier inkludert alle kreative studier tilbys i Derby som ligger i East Midlands i nærheten av velkjente Nottingham og millionbyen Birmingham.

Universitetet har flotte fasiliteter for sine studenter med spesialiserte arbeidsrom for de kreative studiene som egne datarom, tegnerom, 3d-printere, film- og tv-studio, mediesenter hvor studentene kan låne kamera, lys- og lydutstyr og flere musikkstudio for å nevne noe. Sportsenteret ble åpnet 2015 og her kan studentene benytte seg av idrettshallen, treningssenter med styrketrening og spinningrom, badmintonbaner, klattrevegg, squashbaner, løpebaner for friidrett med mere. Sportsenteret er omringet av flere fotballbaner.

Bomuligheter

Som student på University of Derby kan du velge mellom 8 halls of residences i Derby. Du kan også velge å heller bo på en av universitetets godkjente private alternativ. På ”halls” har studentene 24 timers sikkerhet, alle kostnader for strøm er inkludert og her finns fellesrom med biljardbord og TV, vaskerom, sykkeloppbevaring og parkering. Prisene for rom på Halls varierar mellon 115 – 160 GBP per uke, mens private bomuligheter ligger på mellon 55 – 160 GBP per uke. Bokostnadene i Derby er betydelig lavere enn i de større byene. I Derby har universitetet en ”Unibus” som trafikerer ulike ruter som gjør det enkelt for studentene å komme seg mellom universitetets fasiliteter og boområdene.

Byen

Derby er en mellomstor by med 250 000 innbyggere som ligger plassert midt i hjertet av England. Her er et mangfoldig tilbud av aktiviteter og det fins noe for en hver, enten du er en person som liker å ta det stille og rolig eller søker nye adrenalinkick. Kulturelskere, party- og nattelivsmennesker, sportsfantaster og musikkinteresserte kan trives her.

Actionfylte aktiviteter er utbredt og bilsport, paintball og vannsport er noe av tilbudet som fins. Sykkelsport er populært og på Alvaston Park finns en av landets beste BMX baner.  Derby Arena har en innendørs velodrom.

Den historiske kunstsamlingen på Derby Museum and Art Gallery er perfekt for en regntung dag. På Derby Quad fins alltid noe for den kulturinteresserte og det er også et godt utvalg av restauranter og kaféer. I Derby har du gode muligheter til å gå på konsert med alle de store etablerte band og artister, men her finns også en alternativ scene for nye talenter.

Parkene Markeaton, Darley og Allestree ligger alle i nærheten av campus og er flotte grøntområder hvor studentene kan slappe av. Derbion er et kjøpesenter med over 190 butikker og dersom du foretrekker alternative butikker og vintage kan du ta en titt på The Cathedral Quarter som er en historisk bydel.

Studentene setter sitt preg på byen og Derby har et rikt utelivet. Både i umiddelbar nærhet til campus og i byen finns det et bredt tilbud av klubber og puber.  Alt ligger i gangavstand til studentboligene i ”Halls”.

Bestill studieveiledning

Faktaruten

Aktuelle studier:
3D & animasjon, film, grafisk design, illustrasjon, interiør, musikkdesign, reklame & merkekommunikasjon

Campus:
Derby

Studenter:
34000

Internasjonale:
1800

Studiestart:
sept

Mer info:
Universitetets hjemmeside

Intervju

Ingeborg Nevland Gilje

Ingeborg Nevland Gilje

BA (hons) Interior Design

Jeg anbefaler sterkt å studere i utlandet. Du lærer språket mer og lærer mer om kulturen. Du blir kjent med nye kulturer gjennom andre studenter.

Webinarer

Fagspesifikke webinarer for deg som vil bygge på din utdanning til en bachelorgrad i utlandet.

3d og animasjon

Film

Grafisk design

Illustrasjon

Interiør

Musikkdesign

Reklame og merkekommunikasjon