Fra fagskole til bachelor i utlandet

University of Europe for Applied Sciences

University of Europe for Applied Sciences

University of Europe for Applied Sciences er et nytt og spennende samarbeidsuniversitet i Tyskland. Universitetet tilbyr innovative og moderne studier hvor de kombinerer det beste fra design, media, teknologi og entreprenørskap.

Med campus i både Berlin og Hamburg, tilbyr de unge talenter en unik inngangsport til de kreative bransjene midt i hjertet av Europa. Universitetet tilbyr individtilpasset og praktisk undervising i et svært internasjonalt studiemiljø. Lærerne, fakultetet, studenter og tidligere studenter har vunnet en rekke priser og utmerkelser innen design og media.

Her kan du virkelig dra nytte av å studere i et miljø sammen med talenter fra hele verden, utvikle nye ideer og nå ditt kreative potensiale fult ut.

Med studier fra Tyskland får du en unik mulighet til å få en cv og portfolio som skiller seg ut fra mengden.

Studiene

Fagskolestudenter studerer emner som er skreddersydd fra de 3 ulike studieårene av bachelorgraden på UE og kan søke på følgende bachelorstudier:

StudiumStudieplanVarighetStudiestartCampus
3d og animasjon
Film + Motion Design Bachelor of Arts1,5 årMars og septemberBerlin og Hamburg
Film
Film + Motion Design Bachelor of Arts1,5 årMars og septemberBerlin og Hamburg
Grafisk design
Communication Design Bachelor of Arts1,5 årMars og septemberBerlin og Hamburg
Illustrasjon
Communication Design Bachelor of Arts1,5 årMars og septemberBerlin og Hamburg
Illustration Bachelor of Arts1,5 årMars og septemberBerlin og Hamburg
Reklame og merkekommunikasjon
Communication Design Bachelor of Arts1,5 årMars og septemberBerlin og Hamburg
Spillgrafikk og animasjon (avtaler under vurdering)
Film + Motion Design Bachelor of Arts1,5 årMars og septemberBerlin og Hamburg
Spillutvikling
Game Design Bachelor of Arts1,5 årMars og septemberBerlin og Hamburg

Opptakskrav

Bestått fagskolestudium ved Fagskolen Kristiania, portfolio, opptakssamtale og 4 i engelsk fra videregående skole eller bestått engelsktest. Mer informasjon om de ulike opptakskravene finner du under praktisk informasjon.

Campus

University of Europe for Applied Sciences har 2 moderne campus med gode fasiliteter som tilbyr aktuelle studier for fagskolestudenter fra Fagskolen Kristiania. Velg mellom campus i Berlin og i Hamburg. Ikke alle campus tilbyr alle studiene på engelsk. Ta kontakt med studieveileder hos Education Link for nærmere informasjon om hvor ditt studium tilbys.

Campus Berlin

Campus Berlin er et møtested for kunstneriske og kreative sinn og hender, hvor studenter og professorer fra mange forskjellige land og disipliner – økonomi, kunst og kultur – møtes og lærer av hverandre. Her blomstrer kreativiteten og du vil garantert få inspirasjonen du trenger for å kunne realisere dine egne designvisjoner. Campus ligger mellom Potsdamer Platz og Anhalter Bahnhof, i «in» -distriktet i Kreuzberg, og har en ideelle plassering for livet i storbyen. Takket være offentlig transport kan du enkelt nå alle områder av Berlin.

Tegning, skribling og programmering spredt over hele 7000 kvadratmeter. Fotografér, film og animer i store fotostudioer, radiostudio, green screen- og animasjonsstudioer, samt et laboratorium. Areal for kreative prosjekter og gründerprosjekter som for eksempel et gründerverksted og utstillingsområde, er tilgjengelig for studentene på campus. I tillegg fins det en stor uteplass, kafeteria, bibliotek, auditorium og flere studieområder.

Campus Hamburg

University of Applied Sciences Europe campus i Hamburg er midt i Altonas kreative scene og bare en kort spasertur unna stranden ved elven Elbe. Campus består av en slående historisk bygning og kan samtidig skryte av moderne fasilitere med den nyeste teknologien. Universitetet er plassert ved inngangsporten til den Hanseatiske byens brede utvalg av byråer, agenter og forlag. Beliggenheten er svært praktisk vis a vis sentralstasjon Altona, som er lett tilgjengelig med buss, bytog, regionaltog, langdistansetog, biltog eller sykkel. Utenfor finner du et bredt utvalg av koselige kafeer, butikker og restauranter meg hyggelige priser.

Potsdam (Innovation Hub)

Potsdam Innovation Hub ligger sentralt i Potsdam og kun 25 minutter med tog fra Berlin.  Potsdam ble i 2017 valgt som et av de 12 digitale «hubene» i Tyskland. Her fins flere verdensledende selskaper innen innovasjon som SAP Innovation Center Network, Oracle og Volkswagen Group Future Center Europe med designere, erfaringseksperter, programvareutviklere og IT-fagfolk som jobber med morgendagens mobilitet. Universitetet har fokus på at teknologi, data og design gjenspeiles i den moderne utformingen av campusbygningen og interiøret. Studentene drar her nytte av geografisk nærhet til internasjonale selskaper og en atmosfære som fremmer kreativt potensial og ideer. Universitets moderne bygning tilbyr ikke bare nok fysisk plass til å utvikle, men også nok mental plass til å lage ideer og konsepter. Utvekslingen med medstudenter fra forskjellige felt og land er viktig for dette arbeidet. Internasjonalitet er en topp prioritet på Innovation Hub, og derfor har alle studiene her undervisning på engelsk.

Bomuligheter

Universitetet har ikke egne studentboliger på campus, men tilbyr studentene hjelp til å finne bolig.

Mange studenter finner seg et rom via wg-gesucht.de. Her kan du selv lage en profil som søkende, og finne ledig rom hos andre. Boliger i både Berlin og Hamburg er betydelig rimeligere enn det som er vanlig i andre større byer i nord-Europa.

Byene

Berlin

Med sine 3,6 millioner innbyggere er Berlin Tysklands største by. Byen er ett av de viktigste sentre for europeisk politikk, kultur og vitenskap og har noen av verdens fremste universiteter, museer, teatre og orkestre, samt tre operaer. Denne multikulturelle verdensmetropolen har innbyggere fra over 180 nasjoner, og er en magnet for mennesker som tiltrekkes av den liberale livsstilen og kunstneriske friheten i byen. Berlin er berømt for sine festivaler, uteliv, samtidsarkitektur og avantgardekunst. Å være i Berlin betyr å være der det skjer. Her kan du dra nytte av det beste og bli inspirert til å designe eller utvikle noe helt nytt. Hovedstad, verdensmetropol, transportknutepunkt i Sentral-Europa, kreativt sentrum i Tyskland og mer: Berlin er en internasjonal magnet for kulturprodusenter, gründere og entreprenører.

Hamburg

Hamburg er med sine 1,8 millioner innbygger Tysklands nest største by. Byen er senter for mange internasjonale nettverksbyråer, kjente forlag og verdenskjente  kreative virksomheter. Dette gjør metropolen ved elven til Tysklands medieby nr. 1. Hamburg er  en ideell destinasjon for studier i medier og design, og for en vellykket start på karrieren din i ett av de mange vellykkede bedriftene i den kreative industrien. Stranden Elbe, Reeperbahn, trendy Schanzenviertel og multikulturelle Altona – Hamburg har ikke bare et vidt spekter av forskjellige bydeler, det er også hjemsted for mennesker fra alle samfunnslag. Denne hansabyen har lenge vært kjent for sin åpenhet og internasjonale holdning – noe som gjør den til den ideelle grobunnen for kreativitet. Dessuten tilbyr Hamburg på fine omgivelser med mye vann, grønt landskap og et variert kulturtilbud som sikrer at du kan nyte din fritid til det fulle.

Potsdam

Potsdam har 178 100 innbyggere og er hovedstaden i delstaten Brandenburg. Byen grenser til Berlins sørvestlige del og omfattes av bybanenettet der. Det er cirka 25 kilometer fra Berlins sentrum til Potsdam i sørvest. Byne ligger i et elve- og innsjølandskap ved elven Havel. Dette er en historisk by med store parker, brede gater og mange slott og praktbygninger. Slottene og parkene er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Potsdam er særlig kjent for den rike filmtradisjonen. I bydelen Babelsberg i øst ligger Europas største filmstudio. To internasjonale filmfestivaler finner også årlig sted her. Filmmusem Potsdam og fornøyelsesparken Filmpark Babelsberg trekker mange besøkende og turister hit. Byen har også flere museer for kunst og historie, samt et teater. Her fins en rekke orkestere, blant annet Tysklands eneste profesjonelle orkester for filmmusikk.

Bestill studieveiledning

Faktaruten

Aktuelle studier:
3D & animasjon, film, grafisk design, illustrasjon, reklame og merkekommunikasjon, spillgrafik og animasjon, spillutvikling

Campus:
Berlin og Hamburg

Studenter:
3500

Studiestart:
Mars og september

Mer info:
Universitetets hjemmeside

Webinarer

Fagspesifikke webinarer for deg som vil bygge på din utdanning til en bachelorgrad i utlandet.

3d og animasjon

Film

Grafisk design

Illustrasjon

Reklame og merkekommunikasjon

Spillutvikling