Fra fagskole til bachelor i utlandet

Curtin University

Curtin University

Curtin University er stort, anerkjent og prisbelønt universitet med hele 50 000 studenter hvor av 16 000 er internasjonale. Campus ligger i grønne og idylliske omgivelser like utenfor millionbyen Perth på Australias vestkyst. Dette er et moderne universitet med alle fasiliteter. Som student kan du nyte godt av både storbyliv med et behagelig klima og en fantastisk natur med milelange strender.

Curtin University har mye forskningsaktivitet, men de har også et praktisk og yrkesrettet fokus, noe som innebærer at studiene her passer godt sammen med fagskolestudiene fra HK. Perth er en by i sterk vekst og flere av universitetets studier tilbyr praksis i en av Perths mange storbedrifter. Universitetet er blant annet ranket blant de 1 prosent beste i verden av the Academic Ranking of World Universities (ARWU). Curtin har tette bånd til arbeidsmarkedet, og studiene blir utformet slik at de imøtekommer næringslivets stadig skiftende krav. Universitetet internasjonale fokus gjenspeiler seg i samarbeidet med en mengde internasjonale arbeidsgivere, særlig fra Asia.

Studier

Fagskolestudenter fra Fagskolen Kristiania kan søke på følgende bachelorstudier:

Studium Studieplan Varighet Studiestart
3D & animasjon
Bachelor of Design (Animation & Game Design Major) Klikk for studieplan 1,5 – 2 år Juli/februar
Grafisk design
Bachelor of Design (Graphic Design Major) – Illustration Specialisation Klikk for studieplan 1 år Juli/februar
Bachelor of Design (Graphic Design Major) – Photography Specialisation Klikk for studieplan 1 år Juli/februar
Illustrasjon
Bachelor of Design (Graphic Design Major) – Illustration Specialisation Klikk for studieplan 1 år Juli/februar
Bachelor of Design (Photography) – Illustration Specialisation Klikk for studieplan 1 år Juli/februar
Interaksjonsdesign
Bachelor of Design (Digital Experience and Interaction Design Major) Klikk for studieplan 1,5 – 2 år Juli/februar
Interiør
Bachelor of Applied Science (Interior Architecture) Klikk for studieplan 2 år Februar
Reklame
Bachelor of Design (Graphic Design Major) – Creative Advertising Specialisation Klikk for studieplan 1 år Juli/februar
Spillutvikling
Bachelor of Design (Animation & Game Design Major) Klikk for studieplan 1,5 – 2 år Juli/februar

Opptakskrav

Bestått fagskolestudium ved Fagskolen Kristiania, portfolio og 4 i engelsk fra videregående skole eller bestått engelsktest. Mer informasjon om de ulike opptakskravene finner du under praktisk informasjon.

Campus

Curtin University sitt hovedcampus ligger 6 km fra sentrum av millionbyen Perth og 17 km fra den idylliske havnebyen Freemantle. Universitetet har et stort og komplett campus omgitt av store grøntarealer. Her tilbys mer enn 800 studier med moderne fasiliteter i et internasjonalt og multikulturelt studentmiljø. På campus fins veiledningstjenester, boligkontor og helsetjenester for studenter, i tillegg til treningsstudio, idrettsbaner, butikker, kafeer og restauranter, og internasjonale matbutikker for å nevne noe. Universitetet tilbyr også fine studentboliger som ligger like ved campus.

Bomuligheter

Curtin har over 1,000 studenthybler og leiligheter på campus og har i tillegg en stor database over private leiemuligheter. Hvis du velger å bo på campus vil du som bonus få muligheten til å bli bedre kjent med studenter fra hele verden. Det er også mange som velger å leie en egen leilighet eller dele et hus med andre studenter utenfor campus. Universitetets boligkontor hjelper mer enn gjerne de internasjonale studentene med å finne et bra bosted.

Byen

Curtin University ligger på den australske vestkysten, mellom millionbyen Perth ved Swan River og kystbyen Freemantle. Perth er hovedstaden i delstaten Western Australia og regnes av mange for å være den vakreste byen i landet. Byen ble i 2014 kåret til en av de topp 10 beste byene å bo i av the Economist Intelligence Unit. Her har studentene kort vei til flotte strender og fantastisk natur, samtidig som storbyens utvalg av butikker, kafeer, barer, restauranter og klubber ikke er langt unna. Innover i landet ligger vingårdene på rekke og rad. Byen har mer sol enn noen annen storby i Australia, og mot det fantastisk bakteppe i det indiske hav, er strendene i Perth sett på av mange som noen av de beste i landet. Her har du fantastiske forhold for surfing, snorkling, seiling og vannski, eller for avslapning og soling.

Bestill studieveiledning

Faktaruten

Aktuelle studier:
3D & animasjon, grafisk design, illustrasjon, interaksjonsdesign, interiør, reklame og merkekommunikasjon, spillutvikling

Campus:
Perth

Studenter:
50000

Internasjonale:
16000

Studiestart:
feb/juli

Mer info:
Universitetets hjemmeside

Intervju

Margrethe Mjelde Målsnes

Margrethe Mjelde Målsnes

BA - Creative Advertising and Graphic Design

Reis alene om du kan. Du blir tvunget til å fikse alt selv og ta selvstendige valg, dette vokser man enormt på. Det var litt skremmende å skulle reise helt alene til et fremmed land, men det var også en enorm frihetsfølelse. Verden blir litt mindre skummelt og føles mer tilgjengelig.

Webinarer

Fagspesifikke webinarer for deg som vil bygge på din utdanning til en bachelorgrad i utlandet.

3D & animasjon

Grafisk design

Illustrasjon

Interaksjonsdesign

Interiør

Reklame

Spillutvikling